Smrt 12-letnika na Bovškem: STISNILA GA JE SKALA

Foto: Pixabay

Na območju vasi Soča na Bovškem se je včeraj popoldne med igro smrtno ponesrečil 12-letnik iz Nemčije, udeleženec šole v naravi. Na melišču v bližini kampa Jelinc v občini Bovec ga je skala stisnila ob drevo, poroča Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Deček je v organizaciji enega od nemških planinskih klubov obiskoval šolo v naravi na Bovškem. Nahajal se je v skupini 38 mlajših oseb pod vodstvom enajstih vodičev, pojasnjujejo iz Policijske uprave Nova Gorica. S skupinico prijateljev je odšel približno 50 metrov po brežini navzgor v bližnji gozd. Ko je manjša skupinica prišla do skale, se je ta prevalila nanj in ga stisnila ob drevo. Njihovi štirje vodniki so nemudoma prihiteli in odmaknili skalo ter pričeli z oživljanjem, ki ga je nato nadaljevala dežurna ekipa PGD Bovec. Pomoč žal ni zalegla in 12-letnik je podlegel poškodbam.

Foto: FB Slovenska policija

Pomoč na kraju nesreče so nudili tudi gorski reševalci GRS Bovec, ki so preminulega dečka prenesli do kampa, kjer ga je prevzela pristojna služba. O vseh ugotovitvah je Policija obvestila tudi Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica nadaljujejo s preiskavo z namenom, da bi razjasnili vse okoliščine včerajšnje tragične nesreče na Bovškem.