Slovenski vinarji gostijo EP v nogometu: ČETRTI NASLOV DOMA?

Foto: FB Vino Euro 2018

Slovenija bo od 29. maja do 2. junija gostila 5. evropsko prvenstvo vinarjev v nogometu. Slovenska reprezentanca vinarjev se lahko pohvali že s tremi naslovi evropskega prvaka, kot prva pa ga bo skušala osvojiti na domačih zelenicah. Goriška Brda bodo gostila predtekmovalno skupino A, v kateri bodo nastopile izbrane vrste Italije, Avstrije, Češke in Portugalske.

Slovenska nogometna reprezentanca vinarjev se je pred dvema letoma v Mainzu veselila naslova evropskega prvaka. V finalu je premagala gostiteljico Nemčijo.

Foto: FB Vino Euro 2018

Slovenija bo igrala v skupini B v Mariboru, njeni tekmeci pa bodo Madžarska, Nemčija in Švica. Tekme potekajo na pravem travnatem igrišču z delno prilagojenimi pravili. Polfinalna obračuna bosta odigrana v Lendavi, tekmo za tretje mesto in veliki finale pa bo gostil stadion Fazanerija v Murski Soboti.

“Kot gostitelji prvenstva si želimo, da mednarodni javnosti predstavimo Slovenijo kot športno, vinsko, turistično in poslovno zanimivo deželo,” pravi prvi mož organizacijskega odbora Danilo Steyer.

Na dan finala evropskega prvenstva se bo odvijal veliki evropski vinski festival, kjer bodo gostje imeli priložnost preizkusiti vrhunska vina vseh gostujočih držav, torej več kot 300 evropskih vin na enem mestu.

Foto: Pixabay

Med slovenskimi vinarji je tudi nekaj znanih imen slovenskega nogometa: Janez Aljančič, Boštjan Žnuderl, Tim Lo Duca in Matej Vračko. Ambasadorja prvenstva in podpornika slovenske vinske reprezentance bosta tudi trener Rijeke in nekdanji selektor Matjaž Kek ter slovenska košarkarska legenda Ivo Daneu.

Uredništvo