Slovenski parašportniki na pripravah v Novi Gorici: ZADRŽATI PRIPRAVLJENOST

Foto: ML

Zaradi pandemije novega koronavirusa je tudi sezona športnikov invalidov precej okrnjena. Prestavljeno je bilo tudi največje letošnje tekmovanje, paraolimpijske igre v Tokiu.

Od 2. do 20. septembra je mesto vrtnic prizorišče skupnih priprav slovenskih parašportnikov. Krovna zveza za šport invalidov Slovenije – Slovenski paralimpijski komite se je odločila, da po lanski dobri izkušnji s pripravami na Kanarskih otokih tudi letos pripravi nekaj podobnega.

Na pripravah v Novi Gorici se mudijo oz. se bodo mudili številni slovenski parašportniki. Med njimi so parakolesarji Anej Doplihar, Gregor Habe, David Kuster, Aleš Dragar, atleti Sandi Novak, Robi Kogovšek, Luka Bergant, Tadej Enci, Henrik Plank, paraplavalci Lucija Planinc, Sabina Cimperc, Tim Žnidaršič Svenšek, Aljaž Vejnovič, Luka Stanar, Gašper Glušič, Patrik Jagodic, paratriatlonec Alen Kobilica, namiznoteniški igralci Luka Trtnik, Alen Bečirević, Andreja Dolinar, Primož Kancler, Bojan Lukežič in Peter Jereb.

Za športnike je najpomembneje, da ostanejo v dobri pripravljenosti do naslednjih preizkušenj. S pogoji, ki jih nudi Nova Gorica so slovenski parašportniki zadovoljni. Večino tekmovalcev čakajo novi izzivi šele naslednje leto, nekateri pa imajo tekme na sporedu tudi letos.

Foto: ML

Priprave v Novi Gorici bosta opravili tudi ženska in moška reprezentanca v odbojki sede v postavah: Suzana Ocepek, Danica Gošnak, Jana Ferjan, Senta Jeler, Lena Gabršček, Tija Vrhovnik, Klara Jeretina, Klara Vrabič, Primož Petek, Matic Keržan, Sašo Korun, Matjaž Majdič, Simon Turk, Marko Zupančič, Jaša Bartelj, Sebastjan Osrecki, Tomi Jakša, Mira Jakin in Jordan Jakin.