Slovenske odbojkarice v dodatne kvalifikacije za SP: SELFI ZA NAPREDOVANJE

Foto: CEV - Slovenske odbojkarice so se uvrstile v dodatne kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2018 na Japonskem

Potem, ko so se pred tednom dni prvič na svetovno prvenstvo prebili odbojkarji Slovenije, so se včeraj lepega dosežka veselila tudi dekleta. Na močnem kvalifikacijskem turnirju v Viana do Castela na Portugalskem so Slovenke zaostale le za Nemkami, ki so si kot zmagovalke skupine že zagotovile vstopnico za mundial. 

Po uvodnem porazu proti Nemčiji so Slovenke prikazale zelo dobre predstave in se s štirimi zaporednimi zmagami proti Franciji, Estoniji, Portugalski in včeraj še Finski zasluženo prebile na drugo mesto, ki vodi v dodatne kvalifikacije.

Foto: CEV
Neposredno uvrstitev na svetovno prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto gostila Japonska, so si že priigrali Azerbajdžan, Rusija, Srbija, Turčija, Italija in Nemčija. Dodatne kvalifikacije bodo potekale konec avgusta, prireditelj še ni znan. Nasprotnice Slovenk bodo Čehinje, Bolgarke, Nizozemke, Grkinje in Belgijke.

 

 

»Za nami je močan turnir, saj so vse ekipe prišle dobro pripravljene. Igrala se je odbojka na visoki ravni. Zaključiti turnir s štirimi zmagam brez izgubljenega niza je zares lepo. Zelo zadovoljen sem tako z igro ekipe, kot tudi z učinkom vsake posameznice. Ponosni moramo biti na ta dosežek. Imamo še veliko rezerv, čaka nas trdo delo. To je šele začetek skupne poti, ki ga lahko ocenimo pozitivno. Žal nam je prve tekme z Nemkami, ki je nismo odigrali tako kot znamo. Zdaj je čas, da proslavimo ta uspeh, potem pa znova na delo,« je po lepem dosežku razmišljal Italijan na čelu slovenskih odbojkaric Alessandro Chiappini. Kapetanka Eva Mori se je najprej dotaknila zadnje tekme s  Finkami, ki je bila za Slovenke zgolj prestižnega pomena, saj so si že po zmagi nad Portugalkami zagotovile drugo mesto: »Uvodna dva niza smo odigrale dobro. Videlo se je, da Finke ne igrajo na svoji ravni. Že v drugem so prikazale napredek, v tretjem pa smo se morale za zmago pošteno potruditi. Potem, ko smo bile že v izgubljenem položaju smo se rešile, kar potrjuje kakovost naše reprezentance. Z drugim mestom smo cilj izpolnile. Če bi bila tekma z Nemkami v kasnejšem terminu, bi lahko dosegle tudi kaj več. V dodatnih kvalifikacijah nas čakajo dobre ekipe. Borile se bomo po najboljših močeh in se tako uigravale tudi za septembrsko evropsko prvenstvo do 23 let, ki ga bo gostila Ljubljana.«

Uredništvo, OZS, CEV