Slovenske odbojkarice brez presenečenja: SLAB ZAČETEK, BOLJŠI KONEC

Foto: CEV

Slovenske odbojkaricam na uvodu evropskega prvenstva ni uspelo pripraviti presenečenja. V Lodžu so v 1. krogu skupine B izgubile proti favoriziranim gostiteljicam s 3-0 (12, 22, 23). Po slabem začetku so se v drugem nizu razigrale, dobro pa so odigrale tudi drugi del tretjega niza. Po visokem zaostanku so se uspele gostiteljicam približati le na točko zaostanka, a zatem žal obstale.

Lodž – Dvorana Atlas Arena Lodž, gledalcev 6000, sodnika: Simić (Srbija), Kovar (Češka). Poljska: Grajber 4, Alagierska, Kakolewska 14, Lukasik, Stenzel, Stysiak 2, Efimienko-Mlotkowska 6, Maj-Erwardt, Wolosz 2, Wojcik, Medrzyk 11, Smarzek-Godek 24, Zaroslinska-Krol, Plesnierowicz. Slovenija: Mori, Grudina 4, Vovk 4, Janežič, Zdovc Sporer, Mikl, Zatković, Mlakar 15, Najdič 1, Pintar, Ščuka 7, Eržen 1, Planinšec 10, Potokar 1.

Najprej želim čestitati celotni naši ekipi. Vzdušje v dvorani je bilo neverjetno, tekma je bila zelo težka. V dvoboj smo krenile s tremo, ko pa smo se sprostile, smo v drugem nizu prikazale vrhunsko igro. V tretjem smo spet pričele z nekaj treme, nakar smo ponovno zaigrale zelo dobro. Pozna se, da imajo Poljakinje več izkušenj in kakšen centimeter več. Mislim, da je bila uvodna tekma dobra popotnica za nadaljevanje Eura. Zahvaljujem se tudi slovenskim navijačem, ki so nas prišli podpret,” je po porazu s svetovnimi podprvakinjami povedala briška blokerka v slovenski izbrani vrsti Tina Grudina.

Nocoj ob 18. uri se bodo Slovenke pomerile z Belgijkami, ki so bile v kvalifikacijah dvakrat boljše.