Slovenska zastava za osnovnošolce: KREPITEV DOMOVINSKEGA ČUTA

Foto: Mitja Humar

Predstavniki Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve VSO Severna Primorska so včeraj obiskali Osnovno šolo Solkan.

Za okrepitev domovinskega čuta mladim na tej prelomnici v življenje so učencem 9. razreda, ravnatelju in učiteljem podelili slovensko zastavo. V VSO Severna Primorska želijo s takšnimi gestami vzpodbujati mlade rodove, da bi svojo državo, domovino Slovenijo spoštovali in jo nosili v srcu, v kolikor bi bilo potrebno pa tudi branili, kot recimo ob njenem nastanku leta 1991.

Predstavniki VSO Severna Primorska so ob zaključku prvega dela izobraževanja šolarjem iskreno čestitali in jim zaželeli veliko uspehov na poti v življenje, ravnatelju in učiteljem pa veliko uspehov pri posredovanju znanja in modrosti.

Nagovor devetošolcem OŠ Solkan

Slovenci smo lahko zelo ponosni na samostojnost naše države, ki je nastala kot plod prizadevanj in naporov veliko ljudi s področja kulture, politike, gospodarstva, diplomacije in obrambe. 25. junija 1991 so se uresničile naše želje in stremljenja, kajti postali smo suverena država, enakopravna z vsemi drugimi državami.

Naše združenje VSO (za vrednote slovenske osamosvojitve) Nova Gorica si prizadeva za vzgojo domoljubja in vzajemnega spoštovanja vseh Slovencev, še posebno pa mladine, kajti oni so bodočnost. S tem, ko poznajo svojo domovino in jo imajo radi, bo Slovenija postala uspešna in od vseh spoštovana država.

Foto: vihra.si

V VSO Nova Gorica smo se odločili, da bomo postopoma vsem devetošolcem v občini Nova Gorica darovali slovenske zastave, ki so največji simbol državnosti, kajti ko mladi spoznajo pomen simbolov, vzljubijo domovino.

VSO Nova Gorica