Slovenska vlada začela delovni obisk v Goriški regiji

Foto: Twitter Vlada RS

Danes se v 13 občinah Goriške regije na delovnem obisku mudi slovenska vlada. Župani severnoprimorskih občin ter predstavniki ustanov in gospodarstva bodo s premierjem Janezom Janšo, ministri in drugimi vladnimi predstavniki v regiji govorili predvsem o gospodarstvu, poplavni varnosti, infrastrukturi in turističnem razvoju.

Obisk vlade se je začel s posvetom v Tolminu, nakar se bodo predsednik vlade Janez Janša, ministri in ministrice ločeno udeležili obiska širše goriške regije.

Premier Janez Janša bo 12.55 v Spodnji Idriji obiskal podjetje Hidria Holding. V sklopu slovesnosti bo nagovoril zbrane ter skupaj z glavnim direktorjem družbe Iztokom Seljakom položil temeljni kamen za novo investicijo v ključne dele elektromotorjev za pogon električnih avtomobilov. Ob 16.30 se bo srečal z vipavskim županom Goranom Kodeljo, ob 17.45 pa bo obiskal še novogoriško mestno občino, kjer se bo srečal z županom Klemnom Miklavičem.

Vir: Vlada RS

Obisk Goriške regije bo vlada sklenila z javno tribuno o razvoju in perspektivah Goriške regije, ki se bo začela ob 19. uri v Novi Gorici.

Goriška statistična regija pokriva 2.325 kvadratnih kilometrov veliko območje, v 13 občinah pa živi 118.525 prebivalcev. Predvsem zaradi goratega in težko dostopnega terena v Zgornjem Posočju in na Idrijsko-Cerkljanskem je območje redko poseljeno. To je druga najredkeje poseljena slovenska regija, kjer živi le 51 prebivalcev na kvadratni kilometer (slovensko povprečje je 103,1 prebivalca na kvadratni kilometer).