Slovenska nogometna reprezentanca nocoj gostuje na Škotskem: PREKO GLASGOWA DO RUSIJE

Foto: stadiumguide.com - V Hampden Parku v Glasgowu bo nocoj tudi okrog 700 navijačev

Nocoj ob 20.45 bodo varovanci Srečka Katanca gostovali na Škotskem, kjer jih čaka ena ključnih tekem, da se prebijejo do vsaj drugega mesta v skupini F, ki vodi v dodatne kvalifikcije za Mundial v Rusiji prihodnje leto.

Na spisku slovenskega selektorja so se znašli tudi štirje igralci, ki prihajajo iz Goriške regije. Valter Birsa, Miha Mevlja ter Miha Zajc so dres najboljše izbrane vrste že nosili, prvič pa se je na Katančevem spisku znašel tudi Matija Širok, branilec Domžal, ki je januarja nastopil za B reprezentanco: »Vabila selektorja sem se zelo razveselil. To je plod trdega dela v Gorici, Domžalah in drugih sredinah, kjer sem igral. Kakšno vlogo bom imel v njej se ne obremenjujem. Moj cilj je, da se potrudim po najboljših močeh in da morebitno priložnost čimbolje izkoristim,« pravi igralec, ki se je uveljavil pri Gorici, po neuspešni poljski epizodi pa oblekel dres Domžal, kjer igra v zelo dobri formi. Nocoj pričakuje težko delo: »Škoti nujno potrebujejo zmago, igrali bodo svojo tipično agresivno igro. Pričakujem veliko fajtanja, tudi grobost. Z borbeno predstavo lahko iztržimo ugoden rezultat, ki bi nas približal Rusiji.«

Foto: ML – Matija Širok se je vabila v reprezentanco zelo razveselil

Tekmo v Hampden Parku, ki sprejme okrog 50.000 gledalcev, naj bi si po ocenah gostiteljev ogledalo okrog 35.000 ljubiteljev nogometa. Med njimi bo tudi okrog 700 glasnih Slovencev. Reprezentante so včeraj z obiskom treninga presenetili tudi njihovi starši, ki bodo nocoj na prizorišču držali pesti in prav gotovo še bolj “nabrusili” naše fante. Sodil bo Nizozemec Björn Kuipers.

ML