Slovenci občudujejo lepote goriškega Krasa: ELEKTRIČNA KOLESA IN POLNILNICA

Foto: mirenkras.si

V občini Miren-Kostanjevica so v poletnih mesecih beležili izjemen porast števila turistov. Lepote goriškega Krasa so odkrivali predvsem obiskovalci iz Slovenije, ki so koristili turistične bone. Aktivnosti pri promociji so se obrestovale.

V pomniku miru na Cerju, kjer opravljajo štetje obiskovalcev, se je število turistov zgolj v juliju in avgustu povečalo za več kot 200 odstotkov, pojasnjuje direktorica Javnega zavoda za turizem Miren Kras Ariana B. Suhadolnik, ki poudarja, da so bile v poletnem času vse kapacitete polno zasedene. Kljub temu bodo na letni ravni težko nadomestili upad obiska turistov zaradi epidemije v spomladanskem času, zato pripravljajo nove akcije.

Zavod Miren Kras je v slovenskem in angleškem jeziku izdal nov turistični zemljevid, ki vsebuje vse potrebne podatke in informacije za turistične obiskovalce.

Foto: mapio.net

Na območju Občine Miren-Kostanjevica imajo več kot 80 kilometrov kolesarskih poti na osmih različnih trasah, ki jih želijo urejati še naprej in tako turistom ponujati ogled razgibane kraške pokrajine. V mirensko-kostanjeviški občini si je mogoče izposoditi tudi električna kolesa, za katera nameravajo na Cerju postaviti manjšo polnilnico.