Slovenci doslej unovčili 100.000 turističnih bonov: V VREDNOSTI 13,5 MILIJONA EVROV

Foto: Pixabay

Prebivalci Slovenije so doslej unovčili 100.000 turističnih bonov v skupni vrednosti 13,5 milijona evrov, sporoča Finančna uprava RS (Furs). Od sobote je nabor turističnih nastanitev, kjer je mogoče koristiti bone, razširjen.

Skupaj je država razdelila za 345 milijonov evrov turističnih bonov, ki jih je mogoče koristiti od 19. junija do najpozneje 31. decembra. V nekaj manj kot mesecu dni so bili unovčeni okoli štirje odstotki vrednosti bonov, kažejo podatki, ki jih je Furs objavil na spletnem družbenem omrežju Twitter.

Foto: Pixabay

Koriščenje turističnih bonov je od sobote mogoče tudi v tistih nastanitvenih obratih, ki dejavnost opravljajo samo sezonsko ter pri tistih, ki upravljajo z novimi nastanitvenimi obrati. Sprva je bilo namreč bone mogoče koristiti le pri ponudnikih, ki so imeli tako dejavnost kot objekt v evidence vpisana marca ob razglasitvi epidemije. Četrti protikoronski zakon, ki je začel veljati v soboto, je to omejitev odpravil, tako da je sedaj koriščenje bonov možno pri vseh obstoječih ponudnikih.

Foto: Pixabay

Za povračilo sredstev v višini unovčenih bonov ponudnikom storitev skrbi Furs. Za bone, unovčene od 1. do 15. dne v mesecu, jim izplača denar do zadnjega dne v mesecu, za bone, unovčene od 16. do zadnjega dne v mesecu, pa do 15. dne v naslednjem mesecu.