Slikanje slepih in slabovidnih v Trenti: USTVARJANJE TIPNIH SLIK

Foto: FB Društvo slepih in slabovidnih NG

V Trenti se je včeraj zaključila tridnevna slikarska delavnica slepih in slabovidnih Pod zavetjem Triglava.

Pod vodstvom slikarke Stanke Golob je deset slepih in slabovidnih udeležencev skupaj s prostovoljci in mentorji izdelovalo tipne slike iz peska in drugih materialov, ki so na ogled v domu Trenta.

Slikarska delavnica je letos potekala že 13. leto zapored. Gre za eno od aktivnosti v sklopu rehabilitacije slepih in slabovidnih. Kot je povedal predsednik Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Nova Gorica Igor Miljavec, je društvo edino v Sloveniji, ki izvaja takšno rehabilitacijo.

Foto: FB Društvo slepih in slabovidnih NG

Slikarska delavnica je nadaljevanje sodelovanja, ki sta ga Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica in Javni zavod Triglavski narodni park vzpostavila v okviru projekta Dostopnost/Accessibility. Financira ga tudi Veleposlaništvo ZDA v Sloveniji.

Dejavnosti društva že vrsto let podpirajo tudi Lions klubi Slovenije. Delavnico si je v torek ogledal tudi trenutni guverner zveze Danilo Tomšič, ki je poudaril, da Lions klubi že več kot 100 let pomagajo ljudem v stiski, slepoti in slabovidnosti pa posvečajo posebno pozornost.