Ajdovsko Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina je na že tako pestro sobotno dogajanje v mestnem jedru priredilo slovesnost ob svojem 70-letnem delovanju. Župan Tadej Beočanin jim je ob pomembnem obeleževanju poklonil Jubilejno županovo priznanje. Številne aktivnosti ob praznovanju pa so beležili ves teden v sklopu Tedna otroka.

 

Osrednja slovesnost ob 70-letnici Medobčinskega društva prijateljev mladine Ajdovščina je potekala v soboto v Dvorani prve slovenske vlade. Zbrane so nagovorili predsednica društva Kristina Valič, predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenija Darja Groznik in oba župana, Anton Lavrenčič in Tadej Beočanin, ki je društvu ob pomembni obletnici podelil Jubilejno županovo priznanje in ob tem izpostavil:

»Sedem desetletij predanega in načrtno usmerjenega dela MDPM prinaša ajdovski skupnosti neprecenljive vrednote prostovoljstva, negovanja trdnih medčloveških odnosov, zagotavljanja enakih možnosti in nudenja raznolikih priložnosti za osebnostni razvoj otrok. S svojim delovanjem krepite glas otrok in prispevate h kakovostni in pestri ponudbi preživljanja prostega časa. V okolje prinašate multikulturno dogajanje ter ohranjate sloves organizacije, ki skrbi za izobraževanje, kulturno udejstvovanje in družbeno vključenost slehernega posameznika.«

Vir: Občina Ajdovščina

Slovesnost so oblikovali mladi, učenke in učenci iz OŠ Draga Bajca, Osnovna šola Šturje s plesnim in pevskim nastopom, folklorni plesalci iz OŠ Otlica, Glasbena šola Vinka Vodopivca z godalnim orkestrom, Otroški vrtec Ajdovščina s svojim zborčkom, ansambel Vaški godci iz OŠ Col ter solistka iz Srednje šole Veno Pilon Ajdovščina. Osrednja slovesnost ob 70-letnici Medobčinskega društva prijateljev mladine Ajdovščina je potekala pod okriljem Tedna otroka, ki se je pričel že v soboto, 13. maja. S številnimi aktivnostmi so nagovarjali uporabnike storitev, predvsem otroke, mladostnike in družine, ki so društveni zvesti spremljevalci in največja skrb že vsa leta delovanja društva. Na ta način se želijo zahvaliti tudi vsem dosedanjim prostovoljcem, sodelavcem in sodelujočim organizacijam, ki so v teh letih pomembno sooblikovali programe društva. V društvu so ob jubileju ponosni na prehojeno pot.

»Največji uspeh je, da smo ves ta čas prisotni v lokalnem okolju, da otrokom in mladostnikom že 70 let ponujamo večinoma brezplačne prostočasne programe in dejavnosti. Vključujemo se v nacionalne projekte, ponujamo pa tudi lokalno obarvane in z njimi odgovarjamo na potrebe v domačem okolju,” je ob jubileju povedala predsednica Kristina Valič.

 

Spletno uredništvo,

Vir: Občina Ajdovščina