Slabo vreme in višje cene, Karočke vseeno navdušile

Foto: ML

Včeraj se je v Gorici zaključil Andrejev sejem, ki je potekal od sobote, 3. decembra. Po dvoletnem premoru je znova zaživel v tradicionalnem obsegu in navkljub slabemu vremenu navdušil številne goste z obeh strani meje.

Četudi vreme v teh dneh organizatorjem tradicionalne prireditve ni bilo preveč naklonjeno, pa je bilo gostov vseeno veliko. Kot vse kaže, se je Andrejev sejem s tržnico in predvsem vrtiljaki dobro usidral v srca mladih in manj mladih prebivalcev z obeh strani meje, pa tudi iz bolj oddaljenih krajev iz Italije in Slovenije.

Foto: ML

Super, lepo se je bilo vrniti na Karočke po dveh letih. Četudi karte niso bile ravno poceni, pa smo si dali duška in uživali v adrenalinskih vožnjah, seveda pa smo si privoščili tudi nepogrešljive fritele in mandulat,“ nam je zaupal 20-letni obiskovalec iz Nove Gorice, ki je priljubljeno prireditev v družbi prijateljev letos obiskal dvakrat.

Glede na Karočke izpred dveh let so se cene voženj v povprečju nekoliko podražile, a so, kot je bilo že v preteklosti v navadi, dnevno prilagajale številu gostov.

Foto: ML

Zaslužek ni bil slab, seveda pa bi bil lahko tudi boljši,“ nam je povedal eden izmed ponudnikov adrenalinskih vrtiljakov in poudaril, da tokrat niso imeli preveč sreče z vremenom. „V Gorico se je vedno lepo vrniti, saj so tukajšnji gostje z obeh strani meje veliko zapravljajo,“ nam je še zaupal.