Skupščina Certe Holding: ZAMENJAVA NADZORNEGA SVETA

Foto: Pixabay

Na skupščini Certe Holding so delničarji odpoklicali člane nadzornega sveta in na njihovo mesto imenovali prvega moža Postojnske jame Marjana Batagelja, odvetnika Žarka Tataloviča in vodjo finančne službe v Postojnski jami Marka Simšiča. Nasprotna stran je na vse izglasovane sklepe napovedala izpodbojne tožbe.

Foto: booking.com

Na lanski skupščini je prišlo celo do izgredov, letos pa se kaj podobnega ni zgodilo. Za varnost so skrbeli varnostniki. Do zapleta je prišlo le pri delničarki, ki je najprej imenovala pooblaščenca, a se je je zatem odločila, da se bo skupščine udeležila sama. Varnostniki je niso spustili naprej, kar je član Ozaveščene Cerkljanske odvetnik Sebastijan Kerčmar obsodil in dejal, da bo tudi ta skupščina nična, ker naj bi s fizično silo preprečili vstop malim delničarjem.

Foto: sloveniatimes.com – Marjan Batagelj

“Cerkljani si od mene veliko obetajo. Želijo si tudi, da bi prevzel vodenje nadzornega sveta, saj bom šele potem lahko razreševal ljudi, s katerimi okolje ni zadovoljno. Nadzorni svet se bo v najkrajšem času sestal in imenoval predsednika in potem bomo začeli končno delati,” je po skupščini pojasnil Marjan Batagelj ter dodal, da so za imenovanje nadzornikov prejeli 823.000 glasov, 223.000 pa jih je bilo proti.

Uredništvo