Skoki z mosta v Kanalu: NAJDALJŠA TRADICIJA

Foto: TIC Kanal

Turistično društvo Kanal danes ob 16. uri organizira 28. skoke z mosta v Sočo. Obeta se tudi veliko spremljevalnih dogodkov; od rekreativnega teka do tržnice domačih izdelkov in ustvarjalnih delavnic ter zabavne glasbe.

Tradicionalni skoki z mosta, ki jih organizira Turistično društvo Kanal ob Soči, so prerasli v večdnevni dogodek. Tako so že v petek nastopili Prifarski muzikanti. Sobota je bila v znamenju Capkovega memoriala v odbojki na mivki, na Placu pa je zvečer nastopil ansambel Dej še ‘n litro.

Osrednji dogodek današnjega dne bo tekmovanje v skokih s 17 metrov visokega mostu, tudi z mednarodno udeležbo. Neposredno pred tekmo bodo pod mostom pripravili tudi revijo mladih skakalcev.

Skoki z velikih višin imajo v Kanalu najdaljšo neprekinjeno tradicijo v samostojni Sloveniji. Prvič so jih izpeljali leta 1989.

Foto: TIC Kanal

Dopoldne so v Kanal pripeljala starodobna vozila, organizirali pa so tudi 8,5-kilometrski rekreativni tek po kanalskih ulicah. Na “Placu” se bodo obiskovalci lahko udeležili srečolova ali obiskali tržnico domačih izdelkov in pridelkov. Na voljo bodo različne ustvarjalne delavnice za otroke, pa tudi odrasle. V Parku Pečno bodo predstavili tradicionalne pustne maske ter na ogled postavili razstavo fotografij Rafaela Podobnika. Po tekmovanju v skokih se bo zabava nadaljevala na več lokacijah z živo glasbo in otroškim živžavom. Prireditev bodo zvečer sklenili z razglasitvijo rezultatov in podelitvijo priznanj skakalcem, sledila pa bosta še zabava in ples z ansamblom Čuki.