Sistematični nadzor na slovensko-hrvaški meji: USPEŠEN TRISTRANSKI SESTANEK?

Foto: Pixabay

Predsednik slovenske vlade Miro Cerar poudaril, da je Evropska komisija na pobudo Slovenije pripravila podrobnejše smernice za izvajanje sistematičnega nadzora na slovensko-hrvaški meji. Pojasnil je, da bo primeru več kot 15-minutnega zastoja mogoče preiti na ciljno usmerjen nadzor.

Foto: Pixabay
Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker je poudaril, da Slovenija korektno izvaja pravila o sistematičnem nadzoru in ji ni kaj očitati, je poudaril slovenski premier.

Tristranski sestanek s hrvaškim premierjem Andrejem Plenkovićem in predsednikom Evropske komisije Jeanom Claudeom Junckerjem je bil po Cerarjevih besedah konstruktiven. Vse tri strani imajo isti cilj. Želijo si, da se pravila izvajajo korektno ter da se zagotavlja varnost in hkrati, da se s tem ne povzroča dodatnih zastojev. Kako uspešen je bil tristranski sestanek, bo mogoče ugotoviti že v prihodnjih dneh.

“Slovenija nima namena nikomur škodovati,” pravi Miro Cerar. V odziv na različne interpretacije v javnosti je povedal, da Slovenija je in bo korektno izvajala pravila, a nikakor ne na škodo Hrvaške.

Uredništvo