Shod za zaščito otrok in družin ter proti skrajno levi Golobovi vladi

Foto: FB Gibanje za otroke in družine

Danes ob 17. uri bo pred Državnim zborom RS potekal veliki shod proti skrajno levi Golobovi vladi ter za zaščito otrok in družin v organizaciji koalicije “Za otroke gre!” pod vodstvom Aleša Primca.

Sporne spremembe Družinskega zakonika kratijo temeljne človekove pravice otrok in so bili z veliko večino državljank in državljanov zavrnjeni že na treh družinskih referendumih v letih 2001, 2012 in 2015.

Državni zbor bo v tem tednu odločal o spremembah Družinskega zakonika, s katerim bi uzakonili posvojitve otrok v LGBTQIA+ razmerja, ukinili zakonsko zvezo žene in moža ter posledično vzpostavili pravno podlago za pripravo šolskih programov, ki bi vključevali LGBT spolno vzgojo. To skrbi mnoge starše, saj po izkušnjah iz tujine ta vzgoja vključuje tudi učenje, kako spreminjati spol in spolno usmerjenost. Pripravljen je tudi že slovenski priročnik za tovrstno vzgojo z naslovom Ljubezen je ljubezen, ki je za mnoge starše popolnoma nesprejemljiv.

Foto: Pixabay

Shod je namenjen tudi proti skrajno levi Golobovi vladi, ki je v 100 dneh naredila ogromno škode, pravijo organizatorji, ki navajajo predvsem vsesplošne podražitve in draginjo, spuščanje nezakonitih migrantov v državo, poskuse še večje leve radikalizacije RTV SLO …