Šempetrsko bolnišnico bo vodil Dimitrij Klančič

Foto: Zajem zaslona - Dimitrij Klančič je dobil zeleno luč sveta zavoda za vodenje šempetrske bolnišnice

Na sinočnji seji je svet šempetrske bolnišnice za novega direktorja imenoval Dimitrija Klančiča, ki trenutno v tej bolnišnici vodi oddelek za nefrologijo. Soglasje k imenovanju za štiriletni mandat mora podati še vlada.

Na razpis sta se prijavila dva kandidata. Eden ni izpolnjeval z razpisom zahtevanih pogojev, zato so ga izločili. Za Klančiča je glasovalo šest od osmih članov sveta. „Klančičev program je usmerjen k pacientu, kar zagovarja tudi naš ustanovitelj. Poleg vseh kritičnih točk na področju organizacije dela in same klime zagovarja investicije, proces digitalizacije. Zdi se mi, da smo dobili odgovore na vprašanja prav na vseh področjih,“ je pojasnila predsednica sveta zavoda Metka Jelinčič Maraž.

Foto: ML

Na majski prvi razpis za direktorja s polnim mandatom se je prijavil le aktualni v.d. direktorja Ernest Gortan, ki je bolnišnico prevzel lanskega 17. junija. Le dve uri pred začetkom takratne seje sveta zavoda je odstopil od kandidature, sprejel pa je prošnjo sveta zavoda, da bo bolnišnico vodi do imenovanja novega direktorja.