Donacija Soških elektrarn za nakup novega ventilatorja v šempetrski bolnišnici

Foto: Pixabay, ML

Družba Soške elektrarne Nova Gorica (SENG) je šempetrski bolnišnici namenila sredstva za nakup ventilatorja, ki bo namenjen zdravljenju kritično bolnih in poškodovanih pacientov.

Spoštujemo okolje, v katerem poslujemo. Ponosni smo, da lahko prav temu okolju vračamo in tako prispevamo k pozitivnim spremembam za ljudi,“ je ob predaji čeka v vrednosti 10.000 evrov povedal direktor SENG Radovan Jereb. Šempetrska bolnišnica je sredstva namenila za nakup potrebnega ventilatorja.

Nekatera goriška podjetja se v božično-novoletnem času namesto voščilnic raje odločijo za donacije, s pomočjo katerih šempetrska bolnišnica zamenjuje dotrajano medicinsko opremo.

Foto: Zajem zaslona – Dimitrij Klančič

Dodatne potrebe po respiratorjih so se pokazale med epidemijo, ko so v bolnišnici odprli covidni oddelek. Nova aparatura, kupljena s pomočjo donacije, bo bolj kompleksna. Poleg dovajanja kisika bolniku omogoča tudi natančen nadzor vseh parametrov dihanja, kar omogoča varno in učinkovito predihavanje med zdravljenjem,“ je pojasnil direktor šempetrske bolnišnice Dimitrij Klančič, ki je poudaril, da bo tudi letošnja donacija medicinske opreme pomembno olajšala delo zdravstvenega osebja in zagotovila boljše pogoje zdravljenja najtežjim bolnikom.