Selitev v Italijo: SPREMEMBA REGISTRACIJE VOZILA

Foto: ML

Na Goriškem se veliko Slovencev odloči za selitev preko meje v Italijo, kjer je mogoče dobiti cenejša stanovanja. V kolikor ste to storili oz. še nameravate, ne pozabite na zamenjavo registrskih tablic na vašem vozilu, sicer vaš čaka globa. Župana Nove Gorice in Gorice se zavzemata za izjemo v obmejnem pasu.

Če se boste odpravili na matični urad goriške občine, da bi prijavil bivališče, boste seznanjeni z nedavno prepovedjo vožnje vozil s tujo registrsko tablico. Opozorili vas bodo, da imate šestdeset dni časa za registracijo vozila v Italiji, saj vam drugače grozi kazen, poroča Primorski dnevnik.

Foto: ML

Pred dnevi sta se delovnem pogovoru v Novi Gorici sestala novogoriški župan Klemen Miklavič in njegov goriški županski kolega Rodolfo Ziberna, ki sta se dotaknila tudi problematike o registrskih tablicah. »Ziberna se je glede tega vprašanja že angažiral. Skupaj z ostalimi župani Furlanije Julijske krajine bodo v Rim naslovili pismo, v katerem bodo zahtevali izjemo za obmejni pas. Ciljajo na to, da bi lahko Novogoričani, ki živijo v Gorici, obdržali slovenske registracije in obratno. Izjema bi veljala le za obmejni pas,« poudarja Miklavič.