Seja zavoda šempetrske bolnišnice: UPNIKI POSTAJAJO NESTRPNI

Foto: ML, Pixabay

Na seji sveta zavoda šempetrske bolnišnice so se svetniki seznanili z ugotovitvami revizije, ki je pregledala poročilo o poslovanju bolnišnice v letu 2018. Revizija je ugotovila, da so podatki o 5,6 milijona evrov izgube pravilni.

Načrtovana izguba šempetrske bolnišnice po finančnem načrtu konec lanskega leta je bila 3,8 milijona evrov, a jim tega zastavljenega cilja ni uspelo doseči.

“Kar je za svet zavoda najpomembnejše in ključno, je to, da so podatki o izgubi iz lanskega letnega poročila o poslovanju verodostojni. Izguba je konec lanskega leta znašala 5,6 milijona evrov, tako kot je bilo v letnem poročilo tudi zapisano,” pravi predsednica sveta zavoda Anita Manfreda in dodaja, da je revizija pokazala na nekatere manjše nepravilnosti oziroma priporočila, kaj bi jih bilo potrebno popraviti. Svet zavoda je sprejel odločitev, da potrditev letnega poročila odloži do naslednje seje, ki bo predvidoma v mesecu juliju.

V zaključku tega leta naj bi šempetrska bolnišnica še imela izgubo, predvidoma naj bi po sprejetem letnem planu dela znašala 1,8 milijona evrov. Ministrstvo za zdravje je v sanacijskem načrtu za šempetrsko bolnišnico sicer predvidelo, da izgube ne bi bilo, vendar je to po mnenju Manfredove težko doseči.

Foto: Pixabay

Pri likvidnosti poslovanja se je nakopičila izguba v višini osem milijonov evrov, a se ta številka v zadnjem obdobju ni spremenila. Po besedah direktorja bolnišnice Stanislava Rijavca postajajo nekateri upniki že počasi nestrpni, a  situacijo zaenkrat obvladujejo.