Ana Bucik sedma na slalomu v ameriškem Killingtonu

Foto: Zajem zaslona RTV - Ana Bucik

Švedinja Anna Swenn Larsson in Švicarka Wendy Holdener sta si delili zmago na slalomu alpskih smučark za svetovni pokal v Killingtonu v ZDA. Ana Bucik je potrdila dobro formo in tekmovanje zaključila na sedmem mestu. Neja Dvornik je osvojila 19. mesto.

Tudi na tretjem letošnjem slalomu sta v finalu nastopili dve slovenski predstavnici. Od Ane Bucik, ki je startala kot šesta, so bile na prvi progi hitrejše zgolj članice elitne slalomske sedmerice. V finalu je Novogoričanka ubranila svojo uvrstitev s prve proge, njen zaostanek pa je na koncu znašal 71 stotink sekunde.

V prvem teku je bilo enostavno smučati. Imela sem občutek da dovolj napadam, a bi se dalo še precej bolj, kar so pokazale ostale punce. V drugem teku mislim, da sem se kar dobro borila, res ni bilo enostavno,“ je po tekmi povedala Ana Bucik in dodala: „Na koncu je nekaterim uspela boljša vožnja, a tudi moja ni bila slaba. Nekako sem lahko zadovoljna, vidim, da sem blizu, a vedno nekaj malega zmanjka. Na naslednjih tekmah bo treba še nekaj dodati.“