SDS na srečanju Goriške regije v Idriji verjame v nadaljevanje uspešne zgodbe za Slovenijo

Foto: Mitja Humar

V Modri dvorani v Idriji je potekalo srečanje članov in simpatizerjev SDS Goriške regijske koordinacije, na katerem so se predstavili tudi strankarski kandidati za naslednje državnozborske volitve.

Zelo dobro obiskanega srečanja, ki mu je sledil tudi družabni del, so se udeležili tudi nekateri vidni člani SDS na čelu s premierjem in predsednikom največje slovenske stranke Janezom Janšo. Zbrane so nagovorili tudi evropska poslanka Romana Tomc, minister za notranje zadeve Aleš Hojs, generalni sekretar Slovenske demokratske mladine (SDM) Nejc Brence.

Janša je poudaril izjemne uspehe vlade v zelo težkem času, ki ga je zaznamoval Covid-19. V roku enega meseca je Idrijo obiskal drugič, že v torek pa se bo v tem rudarskem mestu udeležil avtomobilskega grozda, kjer bo govora, kako temu delu industrije omogočiti še dodaten zagon. Premier je pohvalil kandidate Goriške regije. „Verjamem, da bo veliko kandidatov izvoljenih v parlament. To je odvisno od nas in ne od medijev,“ je izpostavil in dejal da verjame, da bodo regijske interese dobro zastopali.

Na državnozborskih volitvah bodo na listi SDS v Goriški regiji kandidirali aktualni poslanci Danijel Krivec, Eva Irgl in Elena Zavadlav Ušaj ter novinca Andrej Poglajen ter Gabrijela Kodre.

Vodja poslanske skupine SDS Danijel Krivec bo kandidiral v volilni enoti 2, okraj Tolmin. „Na tej uspešni poti moramo vztrajati in ne nasedati provokacijam, tako na domačem kot tudi evropskem političnem parketu. Imamo voljo, ker vidimo, da se zadeve premikajo na bolje. Na terenu po celotni Sloveniji ugotavljamo, da je večina Slovencev zadovoljnih z delom vlade, zato bi bilo nedopustno, da se ne potrudimo dovolj in še naprej vztrajamo po tej poti pozitivnih sprememb,“ je med drugim izpostavil Krivec, ki pravi, da bo potrebno imeti trdo kožo in nadaljevati z dobrimi projekti. „Verjamem, da bomo imeli v naslednji sestavi DZ še več poslancev. Pomlad prihaja, pripravljeni smo nanjo. Slogan je pravi, sedaj gradimo in tudi v prihodnje bomo gradili,“ je še dodal 56-letni Danijel Krivec, ki je v DZ že od leta 2004.

Foto: Mitja Humar

Srečanja se je udeležil tudi gostitelj, župan Občine Idrija Tomaž Vencelj, ki je stranki SDS in celotni slovenski vladi čestital za uspešno opravljeno delo, predvsem, ker ima posluh za lokalno skupnost.

Pred 17 leti je v parlament prvič vstopila tudi Vipavka Eva Irgl, ki se bo za nov mandat potegovala v volilnem okraju Ajdovščina. Kot predsednica odbora za delo v DZ je Irglova povedala, da veliko hodi po terenu po državi, obiskala je kar nekaj oblik institucionalnega varstva. „Leta in leta se ni vlagalo v domove za starejše občane, ampak danes ta vlada to počne. Zagotavlja sredstva za boljšo in lepšo starost,“ pravi Irglova, ki je poudarila, da se Slovenija v ustanovah institucionalnega varstva srečuje tudi s kadrovsko podhranjenostjo. Izpostavila je, da je vlada v času epidemije za potrebe teh prepotrebnih kadrov namenila 26 milijona evrov. „Vlada je poskrbela za dvig pokojnin, prav tako invalidskih pokojnin, popravili smo krivice kmečkih zavarovancev. Ogromno je bilo storjenega tako na tem, kot tudi drugih področjih. Ta vlada je popravila ogromno krivic, ki so jih storile prejšnje leve vlade. Da se, seveda je treba imeti srce in ne samo puhlic in brez-vsebinskih nastopov na televiziji, ki se jim namenja preveč pozornosti,“ še dodaja Irglova, ki verjame v pozitivno energijo in ne v sovraštvo in negativizem.

Elena Zavadlav Ušaj, ki je postala poslanka DZ lanskega marca, pred tem pa je bila podžupanja novogoriške mestne občine, bo na državnozborskih volitvah nastopila v volilnem okraju Nova Gorica 1. Izpostavila je srčnost, ki vlada v stranki. „Ponosna sem, da imamo v Sloveniji tako uspešnega predsednika vlade, čestitke pa gredo celotni vladni ekipi. Prepričana sem v zmagovalno volilno leto. Gradili bomo še naprej in nadgradili dosedanje dosežke,“ je prepričana Zavadlav Ušajeva.

Najmlajši kandidat Andrej Poglajen (kandidiral bo v volilni enoti 1, okraj Idrija), ki je bil leta 2018 kot najmlajši svetnik izvoljen v idrijski občinski svet, se je stranki zahvalil za zaupanje in ker verjame v mlade. Izpostavil je izjemno delo vlade v težkih časih in poudaril, da si bo prizadeval, da bo glas Idrijsko-Cerkljanske regije dobro slišan, da se bodo tamkajšnje težave uspešno reševale.

Novinka na državnozborskih volitvah je tudi Gabrijela Kodre, doma iz Dornberka, ki živi v Šempetru. „Vlada je postavila zdrave temelje, za katere je bilo potrebno vložiti veliko truda. Potrebno bo nadaljevati z reformami v šolstvu, zdravstvu, sociali,“ je v nagovoru med drugim izpostavila Kodretova, ki bo kandidirala v volilnem okraju Nova Gorica 2.