Ruski podjetnik želi prevzeti novogoriški nogometni klub: NOV STADION IN LIGA PRVAKOV

Foto: foot.ie - Bo podoben stadion, kot ga imajo v angleškem Chesterfieldu "zrastel" tudi na Ajševici pri Novi Gorici?

Nogometaši Gorice so izvrstno začeli drugi del sezone in se s štirimi zmagami zadržali na četrtem mestu prvenstvene lestvice. Pred današnjim primorskim derbijem s Koprčani je v mestu vrtnic odjeknila novica, da bo ND Gorica prevzel ruski podjetnik, ki vsaj še nekaj dni, dokler se zadeve ne uskladijo, želi ostati anonimen.

Foto: ML – Športni park v Novi Gorici naj bi bil v prihodnje namenjen predvsem atletiki in mlajšim selekcijam ND Gorica

Iz zaupnih virov nam je uspelo izvedeti, da ruski podjetnik prihaja iz Novosibirska, ukvarja pa se s prodajo energije, športnim turizmom in nepremičninami. Na Goriško prihaja poslovno, v tem kontekstu pa je vodstvu novogoriškega prvoligaša ponudil sodelovanje. Njegov začetni vložek v ND Gorica naj bi znašal 5 milijonov evrov, kar 30 pa jih bo, če bo seveda dobil zeleno luč, namenil izgradnji Športnega centra na Ajševici s hotelom. Tam naj bi v letu dni “zrastel” tudi nov sodoben stadion za okrog 12.000 gledalcev. Poleg bodo še tri igrišča za treninge, večnamenska športna dvorana s 3.000 sedeži in olimpijski bazen. Ruski podjetnik, ki je bil v mladosti tudi odličen vaterpolist, naj bi želel dobro klimo na tem delu Slovenije izkoristiti za športni turizem. Če mu bo uspelo lokalne veljake prepričati, namerava podoben kompleks z manjšim nogometnim stadionom in pomožnim igriščem zgraditi tudi na Lokvah nad Novo Gorico, kamor bi lahko nogometne ekipe ter drugi športniki zahajali na poletne višinske priprave. Prav tako želi na Lokvah oživeti tudi zimski šport.

Foto: Nova Gorica – Bo na Lokvah zaživel športni turizem?
Z novogoriškim nogometnim klubom ima ruski magnat ambiciozne načrte. Če lahko verjamemo njegovemu zastopniku, želi belo-modre v dveh letih popeljati do naslova državnega prvaka in uvrstitve v skupinski del Lige Evropa, v obdobju petih let pa celo v elitno Ligo prvakov. Revolucionarnih sprememb v klubu baje ne načrtuje. Najboljše igralce želi zadržati,  ekipo pa okrepiti s 4 do 5 nogometaši. Tudi v prihodnje bo posebna pozornost namenjena vzgoji mladih domačih igralcev. Letni proračun kluba naj bi se gibal med 3 in 4 milijoni evrov.

Uredništvo