Rekordna poletna sezona na Kaninu: PREDNJAČIJO TUJCI

Foto: FB Kanin-Sella Nevea

Z dosedanjim delom letošnje poletne sezone so na Kaninu zelo zadovoljni. V primerjavi z lanskim letom so rezultati za 10 do 15 odstotkov boljši.

V juliju so s krožno kabinsko žičnico prepeljali 10.376 potnikov, kar je dobrih 1.500 več kot v istem lanskem obdobju, čeprav vreme ni bilo najbolj naklonjeno. V prejšnjem mesecu žičnica ni obratovala le pet dni, pogoste popoldanske nevihte pa so od izleta na Kanin odvrnile marsikaterega obiskovalca. V avgustu, ki velja za najboljši mesec, pričakujejo še boljše rezultate.

Po besedah direktorja javnega zavoda Sončni Kanin Marijana Skorniška, so doslej med turisti krepko prevladovali tujci, ki prihajajo s celega sveta. V juliju jih je bilo med 90 in 95 odstotki. Največ je bilo Čehov, Madžarov, Nemcev in Avstrijcev, v avgustu pa pričakujejo tudi veliko Italijanov.

Foto: FB Kanin-Sella Nevea

Zaradi velikega prometa ter dotrajanosti obstoječe kabinske žičnice v Bovcu že razmišljajo o novi kabinski žičnici, ki bo obratovala hitreje, varneje pa tudi v manj ugodnih vremenskih razmerah. Na mednarodni razpis so se prijavila tri podjetja. Občina Bovec je že izbrala francosko družbo, s katero bodo začeli prve korake v smeri pridobitve idejnih zasnov in rešitev ter iskanja virov financiranja za novo naložbo.