Razveseljive novice iz slovenskih porodnišnic: LETO 2018 POZDRAVILA FANTA

Foto: Pixabay

V novo leto sta v slovenskih porodnišnicah prva »zakorakala« na svet fanta. Minuto čez polnoč sta se rodila v Ljubljani in Trbovljah. Najhitrejša deklica se je deset minut kasneje rodila v ljubljanski porodnišnici.

Do devete ure so mamice rodile še v porodnišnicah v Celju, Brežicah in Postojni; zanimivo vse so povile dečke. V Kranju je mamica ob 6.20 dečka rodila doma. V drugih porodnišnicah po Sloveniji so prve novorojenčke v letošnjem letu sredi dopoldneva še pričakovali.

Začetek leta je bil v slovenskih porodnišnicah v znamenju dečkov. V brežiški porodnišnici je na svet privekal ob 1.04, v postojnski ob 1.39, v celjski porodnišnici pa minuto pred peto uro.

Foto: Pixabay

Porodnišnico na Jesenicah bo danes obiskal Predsednik republike Borut Pahor bo danes obiskal porodnišnico na Jesenicah, predsednik vlade Miro Cerar pa se bo mudil v mariborski porodnišnici. Obiskal bo tudi urgentni center Univerzitetnega kliničnega centra Maribor.

V ljubljanski porodnišnici so na zadnji dan v letu imeli 14 porodov, od tega pet dečkov in devet deklic. V celem letu 2017 so zabeležili 5928 porodov, od tega kar 173 parov dvojčkov, enkrat pa so se rodili trojčki.

Uredništvo