Računovodska služba na Hitu znova stavka: ŠE BREZ DOGOVORA

Foto: ML

Zaposleni v računovodski službi novogoriške družbe Hit so danes začeli stavko, ki naj bi trajala do konca tedna. V kolikor ne bo prišlo do dogovora, bodo stavko nadaljevali cel januar 2020, napovedujejo v Sindikatu delavcev v gostinstvu in turizmu.

Stavko so napovedali že ob enodnevni opozorilni stavki 14. novembra, v kolikor ne bi prišlo prišlo do dogovora z vodstvom družbe. O zahtevah 28 zaposlenih v računovodstvu se je sindikat že večkrat pogovarjal z vodstvom podjetja. Računovodski delavci zahtevajo višje plače in vnovično vrednotenje vseh delovnih mest v sektorju.

Kot pravi predsednica Sindikata delavcev v gostinstvu in turizmu Erika Birsa, so na Hitovo upravo 21. novembra naslovili dopis, da skliče pogajanja še pred napovedano stavko. Ker so jih sklicali šele za torek, 3. decembra, v sindikatu menijo, da niso pokazali resne pripravljenosti za rešitev spora še pred izvedbo stavke. Če ne bodo dosegli dogovora, bo računovodska služba stavkala cel mesec januar, napovedujejo v sindikatu.

Foto: Pixabay

V vodstvu Hitove družbe pravijo, da od reprezentativnega sindikata ni prejela ustreznih argumetov, ki bi omogočili ponovno vrednotenje delovnih mest v računovodstvu. Pogajanja se nadaljujejo, aktivnosti v družbi pa bodo v času stavke potekale v skladu z zakonom o stavki, dodajajo v vodstvu Hita.