Račun Sončnega Kanina znova odprt: KDAJ POPLAČILO DOLGOV?

Foto: FB Kanin-Sella Nevea, Pixabay

Bovški občinski svetniki so na petkovi dopisni seji sprejeli odločitev, da bo obveznosti iz naslova premalo plačanih prispevkov za samostojne podjetnike v primeru finančnih težav zavoda poravnala Občina Bovec. Finančna uprava Republike Slovenije (Furs) se je odločila, da javnemu zavodu Sončni Kanin, ki je v 100 odstotni lasti bovške občine, sprosti blokado računa.

Furs je Sončnemu Kaninu 15. januarja blokiral transakcijske račune zaradi premalo plačanih prispevkov zaposlenim. Inšpektorji so namreč ugotovili, da zaposluje samostojne podjetnike, ki so odvisni le od javnega zavoda Sončni Kanin in bi morali biti redno zaposleni. Sončni Kanin mora zanje plačati ustrezne prispevke v višini 75.000 evrov. Rok za to je 14. april.

V zavodu upajo, da se bo višina dolga zmanjšala, saj naj bi prispevke finančni upravi že poplačali samostojni podjetniki. Prav tako si v Sončnem Kaninu želijo delavcem izplačati zaostale decembrske in januarske plače. Dolg iz tega naslova znaša 85.000 evrov.

Foto: FB Kanin-Sella Nevea

V zadnjem obdobju je na Kaninu zapadlo dva metra snega, tako da ga je skupaj na vrhu smučišča 275 centimetrov. Kot so sporočili iz Sončnega Kanina, bodo ob ugodnih vremenskih pogojih smučarjem na voljo vse proge. Poskrbeti nameravajo tudi za smuko do postaje C. Danes je smučišče zaradi močnih sunkov vetra zaprto.