Prvo vozilo zagorelo, drugo pristalo na boku: DVOJNA GLOBA

Foto: Gasilska enota Nova Gorica

Kot smo že poročali, sta se v noči na velikonočno nedeljo na mostu čez potok Lijak v Dombravi zgodili dve prometni nesreči. Prvo vozilo je prebilo zaščitno ograjo in zagorelo, drugo pa je trčilo v ograjo na cestišču in se prevrnilo na bok.

34-letni voznik avtomobila znamke BMW je med vožnjo od Volčje Drage proti Prvačini zaradi neprilagojene hitrosti na mostu čez Lijak v Dombravi trčil v zaščitno ograjo, jo prebil in obstal na brežini nad potokom. Avtomobil so zajeli ognjeni zublji, voznik pa jo je popihal. Po mostu je zatem pripeljal 22-letni voznik, ki je naletel na del ograje, ki je ležala na cestišču in se prevrnil na bok. Voznik jo je odnesel brez poškodb.

Policisti so kmalu izsledili 34-letnega voznika BMW-ja, doma iz sosednje vasi, proti kateremu bodo ukrepali zaradi neprilagojene hitrosti in pobega s kraja nesreče. Zaradi neprilagojene hitrosti si je globo prislužil tudi voznik drugega vozila. V nesreči naj bi se lažje poškodoval voznik BMW-ja, ki je naslednji dan poiskal zdravniško pomoč v šempetrski bolnišnici.