Prvo leto Hiše dobre volje Ajdovščina – leto lepih zgodb in nepozabnih doživetij #foto

Hiša dobre volje Ajdovščina, vir: občina Ajdovščina

Hiša dobre volje Ajdovščina veselo in ponosno zaokrožuje svoje prvo leto delovanja. Že na pogled prijazna hiša je z vstopom pristnega in ljubeznivega življenja postala izjemna Hiša, katere tisočeri mali detajli pripovedujejo o tem, da tu ustvarja veliko predanih, pozornih in ustvarjalnih rok.

Hiša dobre volje v tem krasnem vzdušju piše srčno zgodbo o povezanosti: z ljubeznijo zaposlenih, ki s svojo predanostjo in srčnostjo v svoj širok objem sprejmejo dobrovoljce in dobrovoljke ter njihove svojce. To je zgodba o ljubezni.
hdvKaj pravijo tisti, ki vsakodnevno soustvarjajo to čudovito vzdušje, si olajšajo dneve, ki bi brez Hiše dobre volje izzveneli v samoti in pričakovanju družbe, ki v dobi, ko se stiki redčijo in koraki upočasnijo, postane tako težko dosegljiva?

Dora nam je povedala naslednje: »Ob izgubi moža je v mojem življenju nastala velika praznina. Kljub družini in sinu, ki živi doma, sem ostala dobršen del dneva sama. Predlog mojih otrok, da bi obiskovala Hišo dobre volje v Ajdovščini, mi je vzbudil strah, kako bom sprejeta v novo sredino z vsemi svojimi težavami. Ampak je že začetek presegel moja pričakovanja in odgnal vse strahove. Vsak dan se veselim naslednjega, ki bo poln veselja in novih izzivov z Ano, Majo in Tatjano in novimi prijatelji.«

Vera, ki Hišo dobre volje obiskuje od otvoritvenega dne dalje, je z iskro v očeh in širokim nasmehom skoraj zavriskala: »Od prvega dne se imam lepo. Naš ˝vrtec˝ je najboljši v celi Primorski!«

Mimi je povsem realno povzela svoje doživljanje Hiše dobre volje: »Mi je lepo! Če mi ne bi bilo, bi šla že domov!«

In Cilka ji glasno pritrjuje: »Uživam v veseli družbi!«hdv

Niso pa te pridobitve Občine Ajdovščina, ki prinaša starejšim toliko veselja in radosti ter vrača v osamljenih dneh večkrat izgubljeni smisel, veseli le naši dobrovoljci in dobrovoljke.

Tudi svojci so s Hišo dobre volje pridobili izjemno pomemben prostor, ki ob vsem lepem ponuja tudi varnost in vso oskrbo, ki jo starejši ljudje potrebujejo. Hiša s svojo celostno oskrbo svojcem omogoča mirno preživljanje časa v službi ali kjerkoli že so, saj so njihovi ljudje v dobrih rokah. In to ogromno pomeni. Da imajo lahko ob obremenjujoči skrbi za svoje ljudi brezskrben čas zase in razbremenitev.hdvKot nam je povedala Stanka, Igorjeva žena: »Ob spoznanju, da je mož zbolel in da časa, ko bom jaz v službi, ne bo mogel več preživljati sam, sva se znašla v zelo težki situaciji. Neizmerno sem bila vesela, ko so ga sprejeli v Hišo dobre volje, kamor je vključen že od maja letos. Vse od takrat se je kakovost najinega življenja zelo izboljšala, saj sama lahko mirno opravljam svoje delo v službi, mož pa uživa v prijetni družbi in aktivnostih, ki jih nudi omenjena ustanova. V Hiši dobre volje prav zares vlada prijetno vzdušje, prostori so lepi, vsi zaposleni pa naravnost čudoviti v svojih dobrih delih. Kadar kdo vpraša moža, kaj pa delate tam, vedno pove, da se tam veliko smejejo ter da se dobro počuti. Več si človek res ne more želeti. Hvaležna za smeh, dobro voljo, čudovite strokovne delavke, čestitam ob prvi obletnici in želim uspešno delo še naprej.«                                                   Hiša dobre volje V Hiši dobre volje so zapisali:

Tudi mi si želimo, da bomo skupaj tako kot prvo leto napisali še mnogo krasnih zgodb. Ob tej priložnosti se moramo zahvaliti za dragoceno sodelovanje vseh, ki nam tako prijetno popestrite naše dneve. Odlično sodelovanje smo vzpostavili z osnovnimi šolami, glasbeno šolo, različnimi društvi in organizacijami. Prav z njihovo energijo lahko omogočamo tako kakovostno in pristno druženje med generacijami, ki starejšim tako veliko pomeni. Neizmerno pa smo hvaležni tudi izredni podpori in spodbudi Občine Ajdovščina, ki je od prvega dne naš pomemben zaveznik, prijatelj, motivator in glas. Brez tako toplega sprejema in sodelovanja bi se težko tako lahkotno usidrali v srca ajdovskih ljudi.

Hvala vsem, ki nam pomagate uresničevati naše osnovno poslanstvo – dvig kakovosti življenj starejših. Z raznimi pozitivnimi doživetji in veselimi trenutki dodajamo dnevom življenje. Rasli smo postopoma, počasi, korak za korakom, tako da smo v enem letu zgradili izjemno močne temelje, ki jih ni moč zrušiti. Skupaj smo se učili v spoznavanju, sprejemanju in prilagajanju. Velikost skupine se je vztrajno večala in še se širi. In to na postopen način, tako da lahko prav vsakega novega dobro spoznamo in ga z vso ljubeznijo vključimo v skupino. Danes, ko je Hiša že skoraj do zadnjega mesta polna, smo povezani kot ena velika družina. Z novimi idejami in željami že zremo naprej v prihodnost in iščemo iskre, ki nam ohranjajo tako zelo pomembno željo po življenju – biti živ, vesel, v družbi ljudi, ki jih imamo radi. Ki nas imajo radi.

Vabljeni, da ob praznovanju našega 1. rojstnega dne skupaj dvignemo kozarce visoko v zrak! V četrtek, 5. oktobra 2023, bomo od 16.30 naprej uživali v živi glasbi in kulturnem programu ter si segli v roko in vzklikali: »Še na mnoga leta, Hiša dobre volje! Kolikor kapljic, toliko let vsem!«

Spletno uredništvo
Vir: Občina Ajdovščina