V Sloveniji, kjer je potreba po inštrukcijah za matematiko velika, Matura AI prinaša rešitev, ki omogoča hitrejši dostop do kvalitetnega izobraževanja kadarkoli in kjerkoli in je kar 100-krat cenejša od osebnega inštruktorja.

Zadnji rezultati mature kažejo, da matematika ostaja izziv ter vir stresa in negotovosti za številne slovenske dijake. Raziskave potrjujejo, da učenci z individualizirano podporo 1 na 1 tutorja presežejo 98 % svojih vrstnikov. 


Andrej P. Škraba že od svojih študentskih dni, ne le prepoznava ta problem, ampak si tudi prizadeva najti rešitve. Njegovo dolgoletno raziskovanje in strast do matematike sta ga pripeljala do ustvarjanja prvega AI tutorja, prilagojenega za vodeno pripravo na maturitetni izpit iz matematike, ki z uporabo sokratskega pristopa demokratizira učenje za vse.

Andrejev TedX govor: Matematika | Andrej Skraba | TEDxLjubljana

Zgodba, ki se je začela z namenom, da bo naslednja generacija živela boljše življenje.

“Matematika mi je vedno predstavljala pozitiven izziv, v katerem sem užival,” pravi Škraba. “A zavedal sem se, da številni učenci, dijaki in študenti ne delijo moje sreče … Ravno šolski sistem pogosto ne naslavlja njihovih težav na učinkovit način, kar vodi v občutke frustracije in strahu pred predmetom, ki bi moral biti vir znanja in navdiha.” 

To spoznanje in ljubezen do matematike sta ga vodila k ustvarjanju Astra.si, spletne platforme, ki je v zadnjih desetih letih z 2.500 brezplačnimi video razlagami pomagala več kot 350.000 slovenskim učencem pri doseganju boljših rezultatov na maturi. 

“Verjamem, da finančne omejitve ne bi smele biti ovira za pridobivanje znanja,” pravi, kar je Astra.si spremenilo v neprofitno pobudo, ki zagotavlja brezplačno izobraževanje za vse.

Njegov cilj je vedno bil preseči tradicionalne metode poučevanja in zagotoviti, da ima vsak dostop do kakovostnega izobraževanja. “Revolucionaren potencial za to sem prepoznal v umetni inteligenci,” pravi Škraba. S tem v mislih sta skupaj s poslovnim partnerjem, znanim podkasterjem in nagrajenim UX/UI oblikovalcem Klemenom Selakovičem razvila prvega inštruktorja matematike, ki uporablja najnaprednejši model umetne inteligence za namene matematike, Astra AI 2.0.. 

S tem je prišla tudi Matura AI, posebej prilagojen AI inštruktor za vodeno pripravo na maturo. Dijakom je tako na voljo inovacija, ki prva in edina ne ponuja le odgovorov, ampak tudi uči razumevanja postopkov ter tako preoblikuje način učenja in jim odpira nove možnosti, da resnično razumejo in obvladajo matematiko.

Vsak ima različne potrebe pri učenju, in iskanje pravega načina ali pravega inštruktorja ni vedno preprosto.V Sloveniji, kjer je potreba po inštrukcijah za matematiko velika, a so hkrati tudi finančno zahtevne, Matura AI prinaša rešitev, ki omogoča cenejši in hitrejši dostop do kvalitetnega izobraževanja kadarkoli in kjerkoli. 

“Razumem pomanjkljivosti šolskega sistema, zato želim dijakom ponuditi učinkovito in dostopno alternativo, ki ne samo, da razume individualne potrebe učencev, ampak jim tudi omogoča, da matematiko dojemajo na povsem nov način,” pravi Škraba. 

“Ne gre le za ocene v šoli in na maturi, naš cilj je pokazati, kako lahko prava podpora odklene potencial vsakega posameznika in spremeni njihovo dojemanje. Gre za vzgojo generacije, ki bo matematiko resnično razumela in celo vzljubila.”

Matura AI na podlagi obsežne zbirke več kot 500 resničnih maturitetnih nalog, razdeljenih v 17 ključnih tematik, ponuja personaliziran in voden pristop k učenju s poudarkom na razumevanju in ne zgolj na pomnjenju rešitev, ter 24/7 podporo. Vse to po ceni, ki je bistveno nižja od tradicionalnih inštrukcij. Primerjava stroškov kaže, da je uporaba Mature AI kar 25-krat cenejša od osebnega inštruktorja, hkrati pa ponuja bolj fleksibilen in učinkovit način učenja.

Personaliziran AI tutor je v Sloveniji do boljših rezultatov pri matematiki pomagal že več kot 30.000 dijakom, njihove zgodbe pa odražajo potencial, ki ga Matura AI in Astra AI prinašata. 

“AI mi je pomagal pri vseh testih letos, z njegovo pomočjo sem vse matematične teste pisala 5. Vedno se najde kakšna naloga, največkrat maturitetna, ki se je ne znam lotiti in Astra vedno pomaga.” pravi Lara, ki je z AI tutorjem dosegla znatno izboljšanje svojih rezultatov.

100 % obljuba uspeha za vse dijake

Škraba in Selakovič sta tako prepričana v uspeh vsakega dijaka, da v primeru neuspeha na maturi z Matura AI obljubljata vračilo celotne kupnine

Svojo zavezanost dostopnemu izobraževanju pa dodatno potrjujeta z nudenjem štipendij finančno ogroženim dijakom. S podporo partnerjev omogočata brezplačen dostop do Astra AI in Matura AI izobraževalnih orodij za tiste, ki bi sicer ostali brez potrebne podpore.

Poglej še: 

Poizvedi še več:

https://astra.si/matura/

https://astra.si/

https://astra.si/ai/

Spletno uredništvo