Prva zimska novost ND Gorica: OKREPITEV NA KRILNEM POLOŽAJU

Foto: FB ND Gorica - Podpis pogodbe: Hari Arčon in Matic Črnic

Nogometno društvo Gorica je poskrbelo za prvo zimsko okrepitev. Štirikratni državni prvaki, ki jih spomladi čaka hud boj za obstanek, bodo v nadaljevanju sezone lahko računali na pomoč Matica Črnica, ki je pogodbo podpisal do konca sezone.

28-letni krilni napadalec, ki je bil nazadnje član ljubljanske Olimpije, prihaja v Novo Gorico kot prosti igralec.

Črnic je „zrastel“ v mariborski nogometni šoli, prvi nastop v slovenski prvoligaški konkurenci pa je v vijoličastem dresu vknjižil prav proti Gorici, ko je v 35. krogu sezone 2009/10 odigral 60 minut. Kasneje je 174 centimetrov visoki nogometaš, ki se lahko pohvali tudi z več kot 30 nastopi za mlajše reprezentance in dvema za člansko izbrano vrsto, igral še za Dravinjo, Aluminij in Domžale, kjer je s štirinajstimi goli in tremi asistencami pustil najopaznejši pečat v slovenskem nogometu. Sledil je prestop v Rijeko, za katero je zbral 39 nastopov, nakar se je vrnil v slovensko ligo k Olimpiji. 

Foto: ML

Goriška trenerja Aleksandar Jović in Florijan Debenjak sta v Črnicu, ki bo nosil plavo-beli dres s številko 92, dobila izkušenega nogometaša, ki bo okrepil konkurenco na krilnem položaju.