Prostitucija v klubu Marina: 14 MILIJONOV KORISTI

Foto: FB Slovenska policija

Nacionalni preiskovalni urad (NPU) je že od septembra leta 2017 vodil zelo zahtevno kriminalistično preiskavo, med katero so ob klasičnih uporabili tudi prikrite preiskovalne ukrepe.

Prostitucija naj bi se v klubu Marina dogajala že od njegove otvoritve v letu 2014. Spolne usluge je v tem obdobju nudilo 300 prostitutk. Gospodarska družba s sedežem na območju Maribora naj bi pridobila najmanj 14 milijonov evrov protipravne premoženjske koristi. Skupno so v sredo opravili 42 preiskav, od osebnih do preiskav vozil in hišnih preiskav poslovnih prostorov.

Prostost so odvzeli osmim osebam. Vse so že pripeljali k preiskovalnemu sodniku novogoriškega okrožnega sodišča. V kazenski ovadbi osumljenim očitajo zlorabo oziroma izkoriščanje prostitucije, trgovino z ljudmi in neupravičeno proizvodnjo in promet s prepovedanimi drogami. Žrtve so bile tujke, doma iz Romunije, Albanije, Ukrajine in nekaterih držav nekdanje Jugoslavije.

V združbi je delovalo 14 članov, vodila pa sta jo dva slovenska državljana, stara 50 in 35 let, oba doma z območja Maribora. “Na območju Nove Gorice so obnovili in preuredili prostore, ki so jih oglaševali kot savno, spa, welness z erotičnih pridihom,” je povedal namestnik direktorja NPU David Antolovič in pojasnil, da so bile vloge osumljenih natančno določene in hierarhično razporejene.

Foto: Pixabay

V klub so lahko vstopali le moški, ki so plačali 60 ali 85 evrov ter ženske, ki so se ukvarjale s prostitucijo in so morale za vstop odšteti 70 evrov. “Prostitucija se je izvajala po pravilih, ki so jih postavili osumljenci. V kolikor se niso držale pravil, so jim onemogočili vstop v te prostore. Določili so ceno, po kateri so lahko nudile storitve. Ta je veljala za vse enako,” je dogajanje v Marini opisal Antolovič.