Prostitucija in pranje denarja v Novi Gorici: ŠESTERICI ZAPORNE KAZNI

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Na novogoriškem okrožnem sodišču se je včeraj zaključil proces zoper osmerico obtoženih zlorabe prostitucije in pranja denarja v nočnem lokalu Margerita v Novi Gorici, ki je trajal dve leti in pol.

Sodnik Goran Klavora je vse obtožene spoznal za krive, šesterici pa dosodil zaporne kazni od enega do šestih let. Sodba še ni pravnomočna. Zagovorniki obtoženih so napovedali pritožbe, a bodo najprej počakali na pisne obrazložitve sodbe, ki naj bi jih sodnik izdal v dobrih dveh tednih.

Nekdanjima zaposlenima v lokalu Margerita Jančarju in Mišiću je sodišče prisodilo pogojno zaporno kazen petih let zapora, zaradi zlorabe prostitucije in pranja denarja je Heidi Schwarz prisodilo šest let zapora. Viktorju Bolčini, Eleni Nikolaievi Despovi in Dimitrovu pa je izreklo pet let zapora. Sodišče je Hrženjaku določilo dve leti pol zapora, Maji Bolčina pa eno leto. Obtoženim je prvostopenjsko sodišče naložilo tudi med 5000 in 8000 evrov denarne kazni. Vrniti morajo protipravno pridobljeno premoženjsko korist v skupni višini skoraj 2,5 milijona evrov ter plačati sodne stroške.

Foto: Pixabay

Po mnenju tožilstva naj bi večji del zaslužka iz nezakonite dejavnosti prali preko več podjetij, ki so se ukvarjala s storitvenimi dejavnostmi. Igor Schwarz in njegova žena Heidi naj bi v petih letih tako pridobila slaba 2,5 milijona evrov. Viktor Bolčina naj bi vodil lokal, Novica Mišić in Klemen Jančar pa naj bi operativno upravljala dejavnost. Maji Bolčina in Miranu Hrženjaku je tožilstvo očitalo, da sta sodelovala pri pranju nezakonito zasluženega denarja.

Uredništvo