Prometne nesreče motoristov na severnoprimorskih cestah: HUJŠE POŠKODBE

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Konec tedna smo bili na severnoprimorskih cestah znova priča trem prometnim nesrečam motoristov, v katerih so se tri osebe huje poškodovale. Policisti pozivajo vse udeležence v prometu k previdnosti.

Izven naselja Most na Soči je 51-letni motorist zaradi nepravilnega prehitevanja trčil v vozilo in utrpel hujše poškodbe. Na lokalni cesti izven Idrijske Bele se je pri padcu huje poškodovala 33-letna sopotnica na motornem kolesu, v bližini Idrije pa se je pri trku v robnik huje poškodoval 34-letni motorist.

Foto: FB Slovenska policija

Včeraj okrog 14. ure se je 33-letni motorist skupaj s 33-letno sopotnico vozil po lokalni cesti iz Zadloga proti Idrijski Beli. V bližini ene od hiš v Idrijski Beli je zapeljal v nepregleden oster desni ovinek, zatem pa na del vozišča, kjer je bila asfaltna prevleka posuta s peskom, zaradi česar je zadnje kolo motornega kolesa spodneslo. Motor se je prevrnil na levi bok in dobrih 17 metrov drsel po vozišču. Voznik in sopotnica sta padla, pri čemer je sopotnica zaradi hudih poškodb obležala na vozišču. Voznik ji je nudil prvo pomoč, kasneje pa tudi sam zaradi odrgnine roke in noge poiskal zdravniško pomoč v Zdravstvenem domu Ajdovščina. Na kraju prometne nesreče so poškodovanko oskrbeli idrijski reševalci in jo odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Med vožnjo po glavni cesti iz Slapa ob Idrijci proti Mostu na Soči je včeraj 51-letni motorist začel prehitevati osebno vozilo v desni nepregledni ovinek. Iz nasprotne smeri je v tistem trenutku pravilno pripeljala 69–letna voznica osebnega avtomobila iz Francije. Motorist je čelno trčil v prednji del avtomobila, tako da ga je odbilo nazaj, kjer je hudo poškodovan obležal v jarku za meteorne vode. Oskrbeli so ga tolminski reševalci in ga odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Policistom in reševalcem so na kraju nesreče pomagali tudi gasilci PGD Tolmin. Francozinja se v nesreči ni poškodovala.

Foto: FB Slovenska vojska

Na glavni cesti Godovič–Idrija, pri odcepu za Jelični vrh, je včeraj okoli 15. ure padel in se huje poškodoval 34-letni voznik motornega kolesa. Zunaj naselja Zala je v levem ovinku zapeljal desno in trčil v obcestni robnik, tako da ga je vrglo v brežino. Pri tem je utrpel hude poškodbe medenice in udarec v prsni koš. Poleg policistov so na kraju posredovali tudi gasilci PGD Idrija in reševalci, ki so poškodovanca oskrbeli in ga zatem z vojaškim helikopterjem odpeljali v ljubljanski klinični center. Prometni policisti so tujo krivdo izključili.