Prometna nesreča v Podbrdu: VINJEN MLAD VOZNIK

Foto: FB Slovenska policija

Zjutraj se je v Podbrdu zgodila prometna nesreča, v kateri sta se huje poškodovala sopotnika, stara 19 in 21 let. 19-letnemu vozniku so namerili 0,58 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Voznik začetnik je z osebnim avtomobilom vozil po regionalni cesti iz Petrovega Brda proti naselju Grahovo. Na ravnem delu ceste je zapeljal desno izven vozišča in s prednjim delom avta trčil v betonski zid. Pri tem je 19-letni sopotnik, ki je sedel zadaj levo za voznikom, utrpel poškodbo glave, 21-letnik, ki je sedel zadaj desno, pa si je poleg glave poškodoval tudi nogo.

Prometni policisti bodo po zaključku preiskave vseh okoliščin prometne nesreče mlajšega voznika kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Obema poškodovancema so reševalci na kraju nesreče nudili prvo pomoč in ju nato odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Policistom in reševalcem so pomoč nudili tudi gasilci PGD Tolmin. Voznik in preostala sopotnika, stara 17 in 20 let, so jo odnesli brez poškodb.