Prometna nesreča v Novi Gorici: AVTO ZBIL KOLESARKO

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Sinči je v Novi Gorici osebni avtomobil zbil kolesarko, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje. V Idriji je voznik osebnega avtomobila zbil peško, v bližini Cerkna je padel kolesar, v centru Nove Gorice pa je starejši voznik osebnega avtomobila spregledal kolesarja z dvema kolesoma.

Poškodovani kolesarki v Novi Gorici so pomoč nudili reševalci NMP Nova Gorica ter gasilci JZGRD Nova Gorica. Kaj več zaenkrat ni znanega. Sinoči je v bližini Cerknega padel kolesar in se poškodoval. Pomoč so mu nudili gasilci PGD Cerkno in reševalci NMP Idrija.

V torek zvečer je 23-letni voznik osebnega avtomobila vozil po glavni cesti iz Idrije proti Godoviču. Ko je pripeljal v semaforizirano križišče, je z vozilom najprej zapeljal na prometni pas za zavijanje levo, v nadaljevanju pa pri zeleni luči na semaforju zavil levo. V tistem trenutku je pravilno čez prehod za pešce vozišče prečkala 66-letna peška, ki je voznik ni opazil in zadel. Reševalci NMP ZD Idrija so peški, ki je staknila hujše poškodbe nudili zdravniško oskrbo, kasneje pa so jo z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev in ugotovljene teže telesnih poškodb zoper 23-letnega povzročitelja prometne nesreče ustrezno ukrepali.

Foto: ML

V Novi Gorici se je v torek popoldne 19-letni kolesar peljal po kolesarski stezi preko Erjavčeve ulice proti središču mesta in pri tem peljal še eno kolo. Takrat je po Erjavčevi ulici pripeljal 89-letni voznik avtomobila iz Italije. V križišču je zapeljal na vozni pas za zavijanje in na kolesarski stezi spregledal kolesarja. V prometni nesreči se nihče od udeležencev ni poškodoval. Novogoriški policisti so 89-letnemu povzročitelju prometne nesreče izrekli globo, kolesarju pa je bilo zaradi kršitve prometne zakonodaje izrečeno opozorilo zaradi potiskanja drugega kolesa ob sebi.