Prometna nesreča v Novi Gorici: 1,35 MG ALKOHOLA

Foto: Pixabay, FB Slovenska policija

Včeraj okoli 18. ure se je v Novi Gorici zgodila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. 51-letni povzročitelj prometne nesreče je utrpel lažje poškodbe, vozil pa je pod vplivom alkohola.

Ugotovljeno je bilo, da je prometno nesrečo povzročil 51-letni voznik avtomobila, ki je vozil po Prvomajski ulici proti Pristavi. Pred njim je vozila 40-letna voznica, ki se je v križišču pri rdečem semaforju ustavila na pasu za zavijanje levo. Za njo je v tistem trenutku pripeljal 51-letni voznik in se zaletel v njeno vozilo.

Povzročitelj prometne nesreče, ki so mu policisti namerili 1,35 mg alkohola v litru izdihanega zraka, se je v nesreči predvidoma lažje poškodoval. Po nudeni prvi pomoči so ga reševalci NMP ZD Nova Gorica odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Policistom in reševalcem so na kraju pomoč nudili tudi gasilci JZ GRD GE Nova Gorica. Prometni policisti bodo 51-letnega moškega kazensko ovadili na novogoriško Okrožno državno tožilstvo zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.