Prometna nesreča v krožnem križišču v Novi Gorici: HUJŠA POŠKODBA KOLESARJA

Foto: Pixabay

Včeraj okoli 16.30 se je v krožnem križišču v Ulici Gradnikove brigade v Novi Gorici zgodila prometna nesreča, v kateri se je huje poškodoval starejši kolesar. Zaradi neprilagojene hitrosti je vanj trčil 57-letni voznik osebnega avtomobila.

O prometni nesreči s hudo telesno poškodbo je policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe. Policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev prometne nezgode zoper 57-letnega voznika avtomobila podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti.

Foto: ML

Voznik avtomobila je zaradi prehitre vožnje na izhodu iz krožnega križišča prepozno opazil 82-letnega kolesarja, ki je z njegove leve strani pravilno prečkal cesto in ga zadel. Kolesar je padel in utrpel hujše poškodbe. Na kraju so mu prvo pomoč nudili reševalci NMP ZD Nova Gorica in ga zatem z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Pomoč policistom in reševalcem na kraju so nudili tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica.