Prometna nesreča v Kromberku: TRK VINJENEGA 66-LETNIKA

Foto: Pixabay

Včeraj popoldne sta se zgodili prometni nesreči v Kromberku in na cesti med Plavami in Solkanom. V obeh primerih je bila kriva neprilagojena hitrosti. V Kromberku je 66-letni povzročitelj nesreče tudi pregloboko pogledal v kozarec.

V semaforiziranem križišču v Kromberku je 66-letni voznik zaradi neprilagojene hitrosti trčil v drugo osebno vozilo, s katerim se je peljal 40-letni voznik. V prometni nesreči se je 40-letnik lažje poškodoval. V nadaljevanju postopka je bil povzročitelju prometne nesreče odrejen tudi preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,83 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. 66-letnega povzročitelja prometne nesreče čaka srečanje s sodnikom.

Foto: FB Slovenska policija

V prometni nesreči na cesti med Plavami in Solkanom sta trčili dve osebni vozili, pri čemer sta se dve osebi lažje poškodovali. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 34-letni voznik vozil iz naselja Plave proti Solkanu. Zaradi neprimerne hitrosti je v ovinku v kraju Dolga njiva njegovo vozilo začelo zanašati. Na ravnem delu je trčil v nasproti vozeče osebno vozilo, s katerim se je peljal 47-letni voznik. Na kraju so poleg novogoriških policistov posredovali tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica in reševalci NMP ZD Nova Gorica, ju oskrbeli in z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. 34-letnemu povzročitelju prometne nesreče bo zaradi kršitve prometne zakonodaje izdan plačilni nalog.