Prometna nesreča na cesti Črni vrh-Col: PRISTAL NA STREHI

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Včeraj so se v Goriški regiji zgodile tri prometne nesreče, poroča Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Nekaj po 18. uri so v Rožni dolini v novogoriški občini trčila tri osebna vozila. Gasilci GE JZGRD Nova Gorica so zavarovali kraj nesreče, cestišče očistili razlitih motornih tekočin in nudili pomoč poškodovanima do prihoda reševalcev NMP Nova Gorica, ki so ju oskrbeli in prepeljali v šempetrsko bolnišnico.

Ob osmih zjutraj se je prometna nesreča zgodila na cesti med Črnim vrhom in Colom. Mladeniča iz okolice Črnega vrha sta se z osebnim vozilom peljala proti Colu, ko je voznik še iz neznanega vzroka na ravnem delu vozišča izgubil nadzor nad vozilom. Najverjetneje je nenadoma zavil in pristal na strehi. Huje jo je skupil 19-letni voznik, laže pa 20-letni sovoznik. Posredovali so gasilci GRC Ajdovščina in PGD Idrija, ki so zavarovali kraj nesreče, cestišče nevtralizirali razlitih motornih tekočin in s tehničnim posegom iz vozila rešili poškodovani osebi. Reševalci NMP Idrija in Ajdovščina so poškodovanima mladeničema nudili prvo pomoč in ju odpeljali na zdravljenje v bolnišnico.

Foto: FB Slovenska policija

V naselju Srpenica v občini Bovec si je včeraj ob 13.35 motorist iz Italije pri padcu z motorjem poškodoval roko. Gasilci PGD Bovec in reševalci NMP Tolmin so poškodovanca na kraju oskrbeli in prepeljali do italijanske meje, kjer so ga prevzeli italijanski reševalci.