Prodaja premoženja novogoriškega Mipa: KUPCA NI, CENA PADA?

Foto: ML

Stečajni upravitelj Mipa Marko Zaman bo skušal v celotnem sklopu prodati premoženje nekdanjega goriškega prehrambenega velikana, novogoriški obrat v Kromberku. Odločil se je za poskus prodaje preko mednarodnega posrednika. S takšnim načinom prodaje soglaša novogoriško okrožno sodišče, prav tako se je z njim strinjal tudi upniški odbor.

Foto: ML – Se bo našel kupec za premoženje Mipa v Kromberku?
Kromberški obrat Mipa je bil ob prvotni cenitvi ocenjen na 30 milijonov evrov, pozneje pa se je cena bistveno nižala. Koliko od prodaje pričakujejo sedaj, stečajni upravitelj ni želel izdati.

Dosedanji poskusi prodaje Mipa so bili neuspešni. Predhodni stečajni upravitelj Miroslav Benedejčič je razpisal dražbo za prodajo po delih, a jo je Zaman po prevzemu vodenja stečajnega postopka konec lanskega novembra preklical in pripravil nov predlog prodaje. Mednarodni posrednik naj bi prve interesente za nakup dobil v prihodnjih treh mesecih, zatem pa bodo skušali pridobiti tudi prve ponudbe.

Foto: Pixabay – Mip je slovel po odličnih mesninah

Zaman si želi čim hitreje zaključiti stečaj, saj je poleg obrata v Kromberku na voljo le še nekaj manjših delov premoženja. Če mu ne bo uspelo prodati novogoriškega obrata v celoti, ga bo kasneje poskušal prodati po delih. V kolikor tudi to ne bi bilo uspešno pa bo skladno z zakonom premoženje predal upnikom.

Kot poudarja stečajni upravitelj, obrat v Novi Gorici še vedno ohranjajo v delujočem stanju, ker je tako za potencialne kupce zanimivejši ter lahko zanj iztržijo višjo ceno. Seveda pa to pomeni tudi večje stroške v stečajnem postopku.

Uredništvo