Prodaja obrata Mipa v Kromberku: LE ENA PONUDBA

Foto: ML

Za Mipov obrat v Kromberku v stečaju je prišla ena ponudba. Posredovala jo je družba Pivka perutninarstvo, ki je ponudila 4,2 milijona evrov. O ustreznosti ponudbe bodo odločili upniki, pravi stečajni upravitelj Mipa Marko Zaman, ki dodaja, da boljše trenutno ni. Za posamezne nepremičnine ni bilo ponudb, za premičnine pa prek dražbenega sistema 8800 ponudb s strani 93 različnih ponudnikov.

Zbiranje ponudb se je začelo oktobra, Zaman pa se je namesto za dražbo odločil za prodajo prek mednarodnega posrednika. Soglasje k temu načinu prodaje sta dala tudi novogoriško okrožno sodišče in upniški odbor. Obrat še vedno ohranjajo v delujočem stanju, saj je tako za potencialne kupce zanimivejši in bi lahko zanj iztržili višjo ceno.

Foto: ML

Letošnjega aprila je Zaman pogodbo za posredovanje pri prodaji podpisal z nizozemsko družbo Troostwijk Auctions BV. Predstavnik družbe Maxence Dutat je takrat za naš časnik ocenil, da je Mip še vedno dober posel in kot tak zanimiv za morebitne kupce. Izklicna cena naj bi se po tedanjih navedbah gibala okrog 7,6 milijona evrov za skoraj 56.000 kvadratnih metrov velik proizvodni obrat v Kromberku, ki je bil posodobljen tik pred stečajem.

Ob prvotni cenitvi preostalega premoženja je bil obrat v Kromberku v celoti ocenjen na 30 milijonov evrov, kasneje pa se je cena občutno zmanjšala.

Doslej je bilo že več poskusov prodaje obrata Mipa v Kromberku. Po neuspelih dražbah je prejšnji stečajni upravitelj Miroslav Benedejčič razpisal dražbo za prodajo po delih. Zaman je to po prevzemu vodenja stečajnega postopka konec lanskega novembra preklical in pripravil nov predlog prodaje.

Uredništvo