Prodaja Mebla Holding v stečaju: 8 MILIJONOV TERJATEV

Foto: ML

Kmalu bi lahko prišlo do prodaje premoženja podjetja Meblo Holding v stečaju. Nepremičnine želijo prodati kot celoto ali v največ dveh delih.

Premoženje v industrijski coni Kromberk bo težko prodati, pojasnjuje stečajna upraviteljica Vida Gaberc. Infrastruktura je namreč v zelo slabem stanju. Interes za nakup je pokazala tudi novogoriška mestna občina (MONG), ki želi na tem območju urediti razmere za dograditev poslovne cone Meblo zahod.

Stečaj Mebla Holding, lastnika infrastrukture in dela nepremičnin na območju industrijske cone Kromberk, kjer je nekdaj imela svoj domicil družba Meblo, je stekel lanskega septembra. Stečaj je kot upnik predlagala DUTB, sodišče ga je potrdilo po zavrnitvi predloga za potrditev poenostavljene prisilne poravnave, ki ga je predlagalo takratno vodstvo Mebla Holding.

V stečaju je terjatve prijavilo 26 upnikov, največji je Meblo Jogi v stečaju. Vseh prijavljenih terjatev je bilo skupaj za nekaj več kot 8,74 milijona evrov, priznanih jih je za 8,26 milijona evrov.

Foto: Pixabay

Na območju nekdanjega Mebla Holding je okoli 120 manjših nepremičnin, ki jih pretežno zasedajo najemniki. Nepremičnine podjetja so tudi v Kromberku, Novi Gorici, Mirnu in na Trnovem, njihova skupna likvidacijska vrednost pa je ocenjena na 4,33 milijona evrov. Poslovni prostori in zemljišča so v Novi Gorici in Mirnu. S pomočjo sodnega postopka bodo poskušali priti tudi do dveh nepremičnin v Zagrebu.