Prodaja Majskih poljan v Novi Gorici: KDO JE KUPEC?

Foto: ML

Stečajni upravitelj Primorja Rudolf Hramec je v drugo našel potencialnega kupca za nepremičnine na območju Majskih poljan v Novi Gorici, a imena še ni želel razkriti. Izklicna cena znaša 2,7 milijona evrov.

Kupec bo moral poleg kupnine poravnati tudi davčne dajatve in morebitne druge stroške prodaje. Odločitev o prodaji nepremičnin na Majskih poljanah mora sprejeti še sodišče, sklep pa bo nato javno objavljen.

Novih stanovanj si na tem območju Nove Gorice želi tudi novogoriška mestna občina, ki pa ponudbe ni oddala, ker bi bila gradnja na tem območju razmeroma draga, kar bi predstavljalo težavo za ureditev neprofitnih stanovanj.

Foto: ML – Neurejeno območje Majskih poljan predstavlja sramoto za Novo Gorico

Primorje je pred stečajem na območju Majskih poljan želelo zgraditi tri stolpnice. Prva je zgrajena in naseljena, za drugi dve sta bili že zgrajeni dve podzemni garaži, vsaka v dveh etažah ter temelji za nadzemni del stolpnic. Območje ob železnici na zahodnem delu mesta je ostalo neurejeno in predstavlja sramoto za Novo Gorico.

Po veljavnih prostorskih načrtih iz leta 2009 je na tem območju predvidena stanovanjska gradnja in povezava za pešce z območjem železniške postaje, za katerega bo jeseni izveden mednarodni arhitekturni natečaj v sklopu kandidature za Evropsko prestolnico kulture 2025.