Primorki reševali slovensko čast: 18. ANA BUCIK, 23. ANDREJA SLOKAR

Foto: FB Ana Bucik

Na slalomu za svetovni pokal alpskih smučark v Flachauu je zmagala Američanka Mikaela Shiffrin, ki se je stotič v karieri zavihtela na zmagovalni oder. Zelo dobro sta nastopili tudi Primorki, ki sta rešili slovensko čast, saj sta kot edini Slovenki prismučali do točk.

Novogoričanka Ana Bucik je osvojila 18. mesto, Ajdovka Andreja Slokar pa se je s 23. mestom veselila prvih točk med svetovno elito.

Ana Bucik je v finalu nastopila boljše kot na prvi progi, na kateri si je privozila 24. položaj. Njen zaostanek je znašal 2,59 sekunde. V finalu ni naredila večjih napak, a je v cilj prišla z zaostankom 53 stotink sekunde za trenutno drugo mesto. Za zmagovalko je zaostala 3,54 sekunde.

Foto: FB Andreja Slokar – Prve točke v svetovnem pokalu za obetavno Ajdovko

V prvi vožnji se je zelo dobro odrezala Andreja Slokar, ki je z visoko startno številko 52 prismučala do 18. mesta. Za vodilno Shiffrinovo je zaostala 2,28 sekunde. 23-letna Ajdovka, ki je pred dnevi prvič zmagala v evropskem pokalu, je v finalno vožnjo krenila zelo pogumno in se na svoji deveti tekmi v svetovnem pokalu veselila krstnih točk. Njen zaostanek za zmagovalko je znašal 3,91 sekunde.