Prihaja nov val migrantov: VELIKI POK

Foto: Facebook (fotografija je simbolična)

Prihaja veliki pok. Veliki pok iz Bosne. Preplavil bo najprej Hrvaško in nato še Slovenijo. Položaj postaja skrajno resen.

Pred par dnevi me je klical kolega iz Sarajeva in mi povedal, da pri njih migranti že spijo po parkih in ulicah; v šotorih ali pod vedrim nebom. Drugi val bo obsežen in imel bo daljnosežne posledice. Zavidam Madžarom, ki so znali zaustaviti ta ekonomski migrantski val in zavarovati meje. Zadnje čase se sprašujem, če so to ekonomski migranti. Mladi fanti, ki bi si morali doma ustvariti družine, predvsem pa delati. Opremljeni z najnovejšo tehnologijo. Vse bolj me spominja na vojaško zasedbo Evrope. Tudi Črna gora se je prebudila in želi fizično zaščititi meje. Na Kolpi se je zopet zgodila nesreča, ko jo je migrant želel preplavati.

Na Švedskem, ki jo leve stranke v Sloveniji postavljajo za vzor demokracije, obstajajo v nekaterih mestih že mestne četrti, v katere si ne upa niti policija. V njih živijo islamisti, ki se držijo izključno lastnih načel in pravil. Tudi otrokov ne pošiljajo v šolo. Si želimo takšno Evropo?

Naša televizija nam želi povedati, kako je vse normalno, da ljudi ni strah, da bo turizem ob Kolpi in ob celi jugovzhodni meji cvetel. Hkrati pa vsak dan poslušamo koliko prebežnikov je šlo preko meje. Kam jih bomo “izvozili”? Avstrija jih ne bo sprejela. Tudi v Italiji se vzpostavlja vlada, ki bo zajezila njihov prihod. Bomo postali zadnji žep za vse te neznance, ki prihajajo? Že dolgo vemo, da to niso begunci. Nobena od naših sosednjih držav ni v vojni. In begunec je tisti, ki pride iz sosednje države, v kateri se boji za življenje in prosi za politični azil. Dejanja žal vse bolj spominjajo na islamizacijo Evrope, na tiho in prikrito vojno, ki se organizirano in namensko pripravlja v ozadju in je že v Evropi. Tudi naši ljudje so včasih šli s trebuhom za kruhom v druge države in na druge kontinente. Toda tam so se prilagodili večinskemu prebivalstvu in že ves čas se naše skupnosti po svetu normalno vključujejo v življenje in delo v državah, kamor so prišli.

Foto: Osebni arhiv – Magda Kruh
Teroristični napadi, ki se dogajajo po Evropi nam dajo vedeti, da islamisti uveljavljajo svojo voljo in svoje pravo. Vsiljujejo nam njihov način življenja, kulturo, navsezadnje tudi vero. Danes znamo prebrati imena, ki so jih stranke in liste predložile za volitve v Državni zbor. Jih bomo znali prebrati tudi čez štiri ali osem let? Bomo imeli v Sloveniji poleg italijanske in madžarske narodne skupnosti še albansko, turško, afganistansko, pakistansko?

Islam je žal že zelo močno prisoten v Evropi. Zato pravim, da se pripravlja in prihaja veliki pok. Drugi velik naval islamistov k nam. Zato me to spominja na tiho in dobro organizirano vojno. Tretjega navala ne bo. Tudi v Sloveniji že živimo z njimi. In terorizem bo v Evropi vedno bolj prisoten.

Magda Kruh