Prihaja deževno obdobje: POLETJE SE POSLAVLJA

Foto: Pixabay

Danes bo na Goriškem spremenljivo oblačno vreme. Nastajale bodo krajevne plohe in posamezne nevihte, ki se predvsem ob morju lahko nadaljujejo v noč. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 25 stopinj Celzija.

Danes ob 15. uri in 31 minut se začenja koledarska jesen. September nam je doslej postregel z izjemno lepim, poletnim vremenom, že danes pa nas čakajo padavine, ki naj bi se nadaljevale tudi v prihodnjih dneh. Očitno se poletje poslavlja.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno bodo krajevne padavine, predvsem plohe, ob morju tudi nevihte. Več sončnega vremena bo na severovzhodu Slovenije. Pihal bo jugozahodni veter. Jutranje temperature bodo od 12 do 16, ob morju okoli 18, najvišje dnevne od 18 do 24 stopinj Celzija, poroča Arso.

Nad južno Evropo in severnim Sredozemljem se v višinah zadržuje razmeroma vlažen in nestabilen zrak, ki tudi pri nas povzroča nestanovitno vreme. Iznad Sredozemlja k nam še doteka razmeroma topel zrak.

Foto: Pixabay

V četrtek bo v zahodni Sloveniji pretežno oblačno z nekaj dežja. Drugod bo deloma sončno s kakšno kratkotrajno ploho. Pihal bo jugozahodnik. V petek zjutraj se bodo padavine na zahodu okrepile in se dopoldne razširile nad večji del Slovenije. Predvsem ob morju bodo tudi nevihte. Pihal bo južni veter, ob morju jugo.