Pri Prvačini trčil v parkirano prikolico tovornjaka in umrl

Foto: GE Nova Gorica

Sinoči, malo pred 23. uro, se je na regionalni cesti Šempeter-Dornberk pri Prvačini zgodila huda prometna nesreča, v kateri je življenje izgubil 60-letni voznik osebnega vozila. Letos je na severnoprimorskih cestah za posledicami prometnih nesreč umrlo pet ljudi.

Avtomobil je med vožnjo trčil v prikolico tovornjaka, ki je bila parkirana ob cestišču. Gasilci so iz vozila reševali 60-letnega voznika z goriškega območja, ki pa je zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrl, sporoča Uprava RS za zaščito in reševanje. Zdravnica je odredila sanitarno obdukcijo na inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, da bi ugotovili natančen vzrok smrti ponesrečenca.

Kot sporočajo iz PU Nova Gorica, je voznik osebnega avtomobila vozil iz smeri Dornberka proti Prvačini. Med vožnjo z mosta preko reke Vipave po klancu navzdol je v levem blagem ovinku zapeljal v desno na makadamsko parkirišče, kjer je trčil v parkirano prikolico tovornega vozila za prevoz delovnih strojev.

Poleg gasilcev so na kraju nesreče posredovali tudi policisti in reševalci. Novogoriški policisti bodo o vseh ugotovljenih dejstvih prometne nesreče s smrtnim izidom s pisnim poročilom obvestili okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.