Pri Prvačini povzročil nesrečo in pobegnil: PREHITEVANJE V ŠKARJE

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Na cesti izven Prvačine se je včeraj ob 16.45 zgodila prometna nesreča s pobegom, v kateri so bili udeleženi neznani voznik avtomobila neznane znamke, svetlejše barve, neznanega registrskega območja, 45-letni voznik avtomobila in 37-letni kolesar.

Zaradi razjasnitve vseh okoliščin prometne nesreče policisti pozivajo pobeglega voznika in vse morebitne očividce oziroma vse, ki bi lahko o prometni nesreči imeli koristne informacije, da se zglasijo na policijski postaji (Žnidaršičeva ulica 17, Šempeter pri Gorici, elektronski naslov: [email protected]) ali pokličejo na telefon (05) 393 41 00. Lahko se zglasijo tudi na kateri koli drugi najbližji policijski postaji oz. pokličejo interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

Foto: FB Slovenska policija

Prometna nesreča naj bi se zgodila zaradi prehitevanja neznanega voznika avtomobila “v škarje” med vožnjo iz Dombrave proti Dornberku. Na omenjeni relaciji je prehiteval 37-letnega kolesarja, kljub temu, da smerno vozišče za vožnjo vozil v nasprotni smeri ni bilo prosto v dolžini, ki je potrebna za prehitevanje. V tistem trenutku je iz nasprotne smeri pripeljal 45-letni voznik avtomobila, ki je z namenom, da bi preprečil trčenje z neznanim voznikom avtomobila, zapeljal skrajno desno izven vozišča na neutrjeno bankino, kjer je izgubil oblast nad vozilom. Pri tem ga je zaneslo na nasprotno smerno vozišče, kjer je trčil v levi bok 37-letnega kolesarja. 45-letni voznik je nato zapeljal pod cesto, kjer je s prednjim delom avtomobila trčil v rob njive, vozilo pa je ostalo na brežini. Povzročitelj nesreče je po prehitevanju z nezmanjšano hitrostjo odpeljal naprej v smeri proti Dornberku.